Lyt til artiklen:

Danmarks Naturfredningsforening savner grønne tiltag i finanslovsforslag

00:00
Hastighed: ???x
01:49

Abonnementsartikel

Det ærgrer Danmarks Naturfredningsforening at der ikke er afsat midler til det grønne område i Regeringens finanslovsudspil.

I regeringsgrundlaget "Ansvar for Danmark" bliver klimaudfordringerne og biodiversitetskrisen fremhævet som de to største udfordringer for Danmark. Derfor skuffer det, når der ikke er sat midler af til hverken klima, natur eller miljø på finanslovsudspillet "En ansvarlig vej frem", lyder kritikken fra Danmarks Naturfredningsforening, det skriver de i en pressemeddelelse.

- Så sent som i mandags kom IPCC med en alarmerende rapport, og Klimarådet har også for nyligt slået alarm over de alvorlige klimaudfordringer. Det havde klædt regeringen med handling for at nå klimamålene og rette op på biodiversitetskrisen, siger Maria Reumert Gjerding, foreningens præsident.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Danmarks Naturfredningsforening efterlyser blandt andet, at der afsættes midler til en bedre beskyttelse af drikkevandet og afsættes flere midler til udtagning af landbrugsjord, som både kan bidrage til at reducere landbrugets klimabelastning og sikre flere arealer til natur.

- Vi har store problemer med vores vandmiljø og havnatur. Der bliver fundet rekord mange pesticider i vores drikkevand, og vi står midt i en buldrende klimakrise. Derfor har vi i den grad brug for tårnhøje grønne ambitioner, hvis vi skal formå at løse de grønne kriser, vi står med netop nu. Det gælder selvfølgelig også finansloven, hvor det havde været oplagt at sætte midler af til beskyttelse af vores drikkevand, reduktion CO2-udledningerne og mere og bedre natur, siger Maria Reumert Gjerding og fortsætter:

- Jeg havde håbet, at regeringen ville sætte mere handling bag egne ord om at klimaudfordringerne og biodiversitetskrisen er de to største udfordringer. Nu bliver det så i stedet en opgave for Folketingets partier og de grønne bevægelser at få hævet ambitionsniveauet i den endelige finanslov.