sonsoreret-indhold

Lyt til artiklen:

BAT Agrars kvægfoder er på vej ud af svinefoderets skygge

00:00
Hastighed: ???x
04:14

Af historiske grunde har mange opfattet BAT Agrar - det tidligere ATR Landhandel - som en stærk spiller på markedet for svinefoder, hvorimod foder til kvæg har spillet en mere tilbagetrukket rolle i den danske del af virksomheden.

- Det har faktisk ikke været retvisende. Vi kan en masse inden for kvægfoder, men mange ved det ikke, siger direktøren for det danske selskab, Martin Lauridsen.

Han vurderer at det kan hænge sammen med, at han i sin tid var med til at grundlægge virksomheden i Danmark og kom med en baggrund fra svinefoderbranchen. Mange landmænd har derfor identificeret virksomheden med Martin Lauridsen.

- Men BAT Agrar er meget mere end Martin, fastslår han.

Og det skal nu for alvor synliggøres.

Desuden har en international grovvarefusion for få år siden give BAT Agrar større muskler - og det er også positivt for den danske del af koncernen.

Stærkt kvægteam

Danske BAT Agrar har allerede oprustet sit kvægteam med flere ansatte og vil nu synliggøre virksomhedens styrke inden for kvægfoder endnu mere over for de danske kvæglandmænd.

- I mange år har vi haft to og tre ansatte i vores kvægteam. Nu er vi fire og fra august bliver vi fem, fortæller Martin Lauridsen. Han ser det som en utvetydig understregning af, at BAT Agrar har viljen til at styrke indsatsen over for kvægbruget.

Han suppleres af den kvægfaglige salgschef Ryan Zinglersen, som tilføjer, at BAT Agrar har et meget stærkt team med de nødvendige kompetencer, så de fem i teamet tilsammen kan gøre en forskel for kvægkunderne.

Og med de nødvendige kompetencer inden for teamet og en stor vilje til at arbejde sammen, er alle forudsætninger til stede for at kunne gøre en positiv forskel for kunderne.

- Vi har et team med stærke kompetencer, og vi samarbejder og hjælper hinanden på kryds og tværs med det mål, at vores dialog med landmændene skal give dem merværdi, siger Ryan Zinglersen.

Han kom til BAT Agrar ved årsskiftet efter nogle år i en virksomhed, hvor han havde et tæt samarbejde med danske kvæglandmænd, og han har desuden stor erfaring med at få et team til at præstere som et hold fra mange år som træner i tophåndbold.

Skal give merværdi

For Ryan Zinglersen er det afgørende for BAT Agrars succes, at kunderne oplever, at Bat Agrar bidrager på en måde, som gør en forskel for den enkelte mælkeproducent.

- Det skal ske ved at vi trækker på de kompetencer, vi har i teamet og i en tæt dialog med landmændene og deres rådgivere, så vi sammen kan gøre en forskel, siger han.

Ryan Zinglersen trækker på mange paralleller til sportsverdenen, og han ser derfor meget på teamet som et hold, hvor det handler om at opnå synergi mellem medarbejderne i teamet og spille hinanden gode.

Han suppleres af Martin Lauridsen, som også ser parallellerne og sammenligner Ryan Zinglersen med træneren, som har et hold med stærke kompetencer.

- Den bedste træner er ikke nødvendigvis den bedste håndboldspiller, men han kan få alle kompetencerne i spil til gavne for resultatet, siger Martin Lauridsen, som mener, at BAT Agrar har alle de kompetencer, der skal til.

rich-media-2
Kvægteamet hos BAT Agrar er dynamisk og arbejder sammen om at skabe løsninger. Foto: BAT Agrar.

Han er slet ikke i tvivl om, at BAT Agrar har mulighed for at opfylde alle de krav, kunderne stiller.

- Vi har løsninger på alt både fagligt og kommercielt, siger Martin Lauridsen.

God modtagelse

Det er BAT Agrars ambition at være et ærligt og troværdigt alternativ til de øvrige grovvarevirksomheder, og med et nyt og styrket team er virksomheden gearet til en ny start, som giver mange muligheder.

Det kvægfaglige team er klar, og i de kommende måneder handler det meget om at synliggøre, hvad BAT Agrar kan tilbyde.

Ryan Zinglersen har da også allerede oplevet en stor interesse blandt mælkeproducenterne for at snakke med BAT Agrars medarbejdere.

- Vores hold er dynamisk, og vi bliver taget godt imod, når vi kommer rundt i landet, og de fleste vil gerne høre, hvad vi kan tilbyde, og man er også hjerteligt velkommen til at tage fat i os for at høre, om vi kan hjælpe, siger han.