Lyt til artiklen:

Noteringen ligger stille - skinkerne er svage

00:00
Hastighed: ???x
02:29

Danish Crowns grisenotering for uge 21 bliver liggende på 12,00 kroner pr. kilo, det meddeler slagteriet. Også sonoteringen bliver liggende på 9,00 kroner pr. kilo.

I sin markedsberetning skriver slagteriet:

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Der er ikke nogen egentlig retning på det europæiske marked i øjeblikket. Nogle dele af grisen sælges rigtigt godt, mens andre halter en smule.

- Det er et lidt mærkeligt marked, vi ser i øjeblikket. Grillartiklerne flytter sig rigtigt godt, men markedet for skinker har slet ikke den styrke, som vi normalt ser på den her årstid. Det er blandt andet udløst af en reaktion fra Italien, hvor spredningen af afrikansk svinepest skaber usikkerhed omkring eksporten af skinker, og samtidig har koldt vejr i marts og april svækket forbruget, fortæller Mads Stougaard.

Priserne på den midterste del af grisen er stabile i øjeblikket, men det skyldes først og fremmest en bedring i eksporten til landene udenfor Europa og et jævnt salg af bacon til Storbritannien.

- Der er meget blandede signaler i markedet i øjeblikket. I Spanien - og faktisk i det meste af Europa - er slagtevægten betydeligt højere, end den var på samme tidspunkt sidste år. I Frankrig er noteringen heller ikke steget, som den normalt gør på den her årstid. Til gengæld er der efterspørgsel fra Østeuropa, så markedet er fortsat i balance, sig Mads Stougaard.

50.000 grise udsattes

Med indeværende uges tilmelding og slagtekapacitet er der som forventet reduceret i antallet af udsatte til ca. 50.000 grise til uge 21.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I kommende uge slagtes der ikke mandag grundet 2. pinsedag, og det betyder, at der med den forventede tilmelding vil være status quo ved ugens udgang, så der igen bliver behov for at udsætte ca. 50.000 grise.

For søernes vedkommende udsættes der cirka 500 til uge 21. Skærbæk holder også lukket mandag, men øger kapaciteten de øvrige fire dage. Dog forventes det, at der med en pæn tilmelding bliver behov for at udsætte cirka 650 søer til uge 22.