Lyt til artiklen:

René har en bomstærk Deutz 9006: De fleste skyder den til over 1000 heste

00:00
Hastighed: ???x
02:07

Det ser ubesværet ud, når René Schrum kører full pull med sin Deutz D9006 - kaldet Alfur - på trækket ved Gl. Estrup.

Og det er ikke tilfældigt, for René har haft traktoren i en fire års tid, og har i den tid nået at vinde DM i LandboUngdom-regi, ligesom han laver alt på traktoren selv.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Der er snart ikke en bolt, der ikke er skiftet. Jeg er ikke typen, der bruger en masse penge på at lave ting, jeg selv kan. Jeg har lavet gearkasse på den, og intercooler og det hele har jeg selv svejset og lavet om fra en anden traktor, fordi det var billigere, fortæller René Schrum.

Efter DM-triumfen skulle der ske noget nyt, og derfor kører Traktortræk Team Alfur nu i Superstandard Cup - igen med en vis succes

- Efter DM tænkte jeg "hvad skal jeg så vinde?", så nu er det Superstandard Cup, fortæller Rene Schrum, der indtil for nyligt havde flest point.

- Vi skal have lavet en ny motor, for den åbnede sig i sidste uge, fortæller han.

Derfor har han misset stævnerne i Sønder Vissing og Allingåbro, men det dvæler Rene Schrum ikke ved.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er bare et tegn på at den er stærk nok, når den laver sådan et nummer. Det er der ikke andet at sige til. Jeg ved hvad der gik galt, for jeg havde selv flyttet pumpen, så den fik mere bundtræk. Sådan er det. Det er bedre at gå ned til købmanden og købe mere mælk end at græde over det, man har spildt, konstaterer René Schrum.

Og netop det med kræfterne er et spændende emne. For D9006´eren er aldrig blevet målt, så det præcise antal heste kendes ikke.

- De andre jeg kører mod - og tit fra - er rullet til over 1000. De fleste skyder på et godt stykke over 1000 heste, men jeg plejer at sige, den har 600. For så har man ikke sagt for meget, siger René Schrum.