Abonnementsartikel

SLF opfordrer til at tænke sig ekstra godt om i denne tid i forhold til sine nærmeste.

Mange familier oplever i denne tid uro omkring den arbejdsmæssige og økonomiske situation på grund af den delvise nedlukning, der er foretaget for at hindre smittespredning, skriver Ulla Eg, rådgiver i SLF i en pressemeddelelse.

Derfor kan det give god mening at overveje muligheden for at give en hjælpende hånd i form af gave eller eventuelt arveforskud, der hvor økonomien tillader det.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Muligheden for at give gaver uden betaling af gaveafgift er gode. I 2020 kan der fra hver forælder gives kroner 67.100,- afgiftsfrit til hvert barn. Dette beløb kan også gives til børnebørn og oldebørn. Svigerbørn kan afgiftsfrit modtage kroner 23.500,-. Der skal betales 15 % i afgift af gaver ud over de nævnte beløb.

Lav evt. testamente

Der er også mulighed for indenfor familien at yde rentefrie lån eller arveforskud, hvis ønsket er at overføre beløb, som overstiger de nævnte satser, skriver SLF: Måtte der i forbindelse med overførsel af gaverne m.v., ske en utilsigtet skævdeling indenfor familien, vil SLF opfordre til at overveje muligheden for at oprette testamente og på den måde tage højde for dette.