Lyt til artiklen:

Sydjyske landboforeninger går sammen om forsøg

00:00
Hastighed: ???x
01:14

Virksomheden Planteforsøg Sydjylland I/S er netop stiftet af Landbrugsrådgivning Syd, Sønderjysk Landboforening, Kolding Herreds Landbrugsforening og LandboSyd. Formålet med interessentskabet er, at skabe en stærk og fremtidssikret planteforsøgsenhed i Syd- og Sønderjylland. Det skriver parterne i en pressemeddelelse.

Foreningerne vil alle skyde deres eksisterende forsøgsmateriel ind i forsøgsenheden. Samarbejdet er nødvendigt ifølge parterne, da der fremover forventes at komme færre midler til forsøgsarbejde, på grund af nedskæringer i finansieringer fra Promilleafgiftsfonden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Foruden Landsforsøg vil interessentskabet også i mindre omfang kommercielle forsøg for andre virksomheder. Forsøgsmarkerne vil desuden blive forsøgt opretholdt, så de har god spredning over hele Syd- og Sønderjylland.

De fire landboforeninger ejer hver en fjerdel af forsøgsvirksomheden, og det er planen at driften skal kunne hvile i sig selv rent økonomisk. Med hensyn til medarbejdere vil de blive købt ind fra de fire landboforeninger, og der vil derfor ikke blive ansat nye folk skriver parterne.