Abonnementsartikel

Sønderjysk Landboforening holder nytårskur om landbrugets fremtid.

Er der et landbrug i Danmark, når jeg bliver stor?

Det er overskriften på en invitation til nytårskur i Sønderjysk Landboforening (SLF). Kuren holdes 6. januar i Agerskov Hallen i Agerskov.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Invitationen har en tilhørende plakat, der viser billedet af en smilende pige, der står og ser ud i horisonten.

Der melder sig flere spørgsmål:

Hvad skal der ske med dansk landbrug? Hvad vil politikerne med os? Hvad skal vi leve op til af miljø- og naturkrav? Hvilke fødevarer skal vi producere i fremtiden? Hvordan kommer vi videre med generationsskifte?

Formand for SLF, Christian Lund siger:

-Vi landmænd ser os som en del af løsningen på mange af de udfordringer, Danmark står overfor. Vi vil gerne gøre en aktiv indsats for at værne om vores dyr, miljø og natur, så der også er et dansk landbrug, en rig natur og nogle gode kvalitetsfødevarer til vores børn og efterkommere i fremtiden. Men vi er også flere, der rigtig gerne vil vide, hvad regeringen egentlig tænker og vil med os.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Flere krav og regler

- Det skal ingen hemmelighed være, at mange af vi landmænd føler, at der kommer stadig flere krav og regler, vi skal efterkomme omkring for eksempel natur, miljø, efterafgrøder, jordudtagning og minivådområder. Og flere skal også i gang med at overveje, hvad der skal ske med gården. Skal den kommende generation overtage, eller hvad skal der ske? Det store spørgsmål er: Hvad skal der ske med dansk landbrug? Det vil vi gerne have nogle svar på den 6. januar.

-Vi håber på en god aften med spændende indlæg og masser af debat, og hvor vi får svar på nogle af vores spørgsmål og dermed kommer vores fremtid lidt nærmere, siger Christian Lund, der fortæller, at SLF holder nytårskur for 6. gang og at den normalt trækker omkring 8-900 sønderjyder til.

På programmet er miljøminister Lea Wermelin, præsident for Danmarks Naturfredningsforening Maria Reumert Gjerding og formand for Landbrug og Fødervarer Martin Merrild.