Lyt til artiklen:

Landbrugets topfolk mødes til nytårskur

00:00
Hastighed: ???x
02:41

Abonnementsartikel

Formand for L&F, Søren Søndergaard, og fødevareminister Rasmus Prehn, deltager i digitalt nytårskur hos SLF.

Det bliver det første landbrugspolitiske topmøde i 2021, når fødevareminister Rasmus Prehn og formanden
for Landbrug & Fødevarer, Søren Søndergaard, er blandt deltagerne i Sønderjysk Landboforenings digitale nytårskur mandag 4. januar.
Det bliver prominente navne, som medvirker ved SLF's digitale nytårskur mandag den 4. januar klokken 18.30.

Panelet kommer blandt andet til at bestå af fødevareminister Rasmus Prehn og formanden for Landbrug & Fødevarer Søren Søndergaard.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På grund af corona bliver det denne gang ikke muligt at afvikle det traditionsrige nytårsmøde i Agerskov-Hallen, hvor mange hundrede landmænd normalt stimler sammen.

- Det er ærgerligt, at vi ikke kan mødes, men vi lader os ikke kue. Nu bliver der tale om en digital nytårskur, og vi er rigtig glade for, at vi har fået landbrugets topfolk med i panelet, fastslår Christian Lund, formand forSLF's bestyrelse.

Christian Lund bliver selv en del af panelet i studiet i SLF-centret på Billundvej i Vojens, og det samme gør Asger Christensen, medlem af Europa-Parlamentet for Venstre. L&F-formanden Søren Søndergaard er også i Vojens, mens fødevareminister Rasmus Prehn er med på en direkte linje fra København. Rollen som studievært ved nytårskuren får chefkonsulent Anders Søgaard fra Landbrug & Fødevarer, og han binder indlæg, debat og spørgsmål sammen.

Det overordnede tema for nytårskurens indhold bliver en omskrivning af en kendt børnesang: Heste, grise, køer og får - har vi det mon næste år?

Statsminister Mette Frederiksen har flere gange fastslået, at for hende er Danmark et landbrugsland:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er historieløst og identitetsløst at tro, at vi kan undvære dansk landbrug, har statsministeren understreget. Altså; Danmark er et landbrugsland. Men hvordan? På SLF's nytårskur vil panel-deltagerne give deres bud på landbrugets udvikling, og samtidig får deltagerne hjemme fra stuerne mulighed for spørgsmål.

- Vi vil rigtig gerne høre, hvilke planer og mål panel-deltagerne har for landbruget. Vi håber, at vi kan få et bud på, hvad de egentlig tænker, de forventer at have opnået, hvis de stod her igen om præcis et år, tilføjer Christian Lund.

Selv om der er tale om en digital nytårskur, så er der også tænkt på det kulinariske. SLF har i samarbejde med Agerskov Kro et tilbud til de deltagerne om en nytårsplatte samt lidt "bobler" til blot 155 kroner. Uden mad og drikke er deltagelse i nytårskuren gratis.
Der er mulighed for tilmelding til nytårskuren på: slf.nemtilmeld.dk