Nytårsaften nærmer sig, og traditionen tro er det derfor tid til nytårskure.

- I SLF/Sønderjysk Landboforening glæder vi os over, at vi har skabt en tradition for at holde en rigtig god nytårskur i Agerskov Hallen, som folk kan lide. De seneste år er over 1000 deltagere mødt op og har fået en god start på det nye år. Vi tilstræber at gøre nytårskuren til er et sted, hvor vi møder hinanden og hygger os med Agerskov Kros traktement og markerer årsskiftet. Ikke mindst vil vi gøre det til et sted, hvor man lige stopper op og får inspiration til det nye år, skriver Sønderjysk Landboforening i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hos SLF har man fokus på det politiske ved nytårskuren:

- Vi har over de seneste nytårskure haft rigtig meget fokus på, hvordan vi kunne skabe bedre rammevilkår og betingelser for landbrug, følgeerhverv og den betydning det har til hele aktiviteten i Udkantsdanmark. Kendte navne som Karen Hækkerup, og statsminister Lars Løkke Rasmussen har været nytårstalere de senere år. Vi kan glæde os over, at det opleves som om politikerne får et kick med hjem efter et godt møde i Agerskov Hallen. Vil kan også glæde os over, at den nuværende regering har taget mange initiativer via Fødevare- og Landbrugspakken for at skabe bedre vilkår for landbrug og følgeerhverv og hele Danmark. Så vi har erfaring med at byde på en nytårskur med god mening i, skriver foreningen.

Årets taler

- I år har vi været så heldige, at Mette Frederiksen fra Socialdemokratiet kommer og holder nytårstale for forsamlingen. Det glæder vi os rigtig meget til. Hun kan nemt gå hen og blive landes næste statsminister. Vi mener, det er vigtigt, at hun kender os landmænd her langt fra Borgen. Og det er lige så vigtigt, at vi får fortalt hende, hvordan tingene fungerer her ude i landdistrikterne og i erhvervet, oplyser Sønderjysk Landboforening.

- Jeg tror fuldt og fast på, at vi som landmænd og følgeerhverv skal være gode til at være fremsynede, samarbejde og være i god dialog med hele Folketinget. Vi har brug for, at der føres langsigtet og stabil fødevarepolitik. Vores landbrug og følgeerhverv består af mennesker, der om nogen der gerne vil skabe værdi og masser af arbejdspladser for Danmark, men vore investeringer er tunge og langsigtede. Derfor er langsigtet politik med opbakning bredt i Folketinget helt afgørende, så vedtagelser som Fødevare- og Landbrugspakkens indhold, virker i mange år og ikke bare til næste regeringsskifte. Det er noget af det, vi skal i dialog med Mette Frederiksen om, siger Christian Lund, formand for SLF og fortsætter:

- Hun har lovet at komme med Socialdemokraternes visioner for et fremtidigt landbrug, hvor stabile rammevilkår skal skabe vækst og arbejdspladser hele Danmark. Vi glæder os rigtig meget til at høre Mette Fredriksens nytårstale. Vi opfordrer alle interesserede til at møde op og være med i debatten, og måske give Mette Frederiksen et par vigtige budskaber med hjem.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nytårskuren finder sted i Agerskovhallen den 18. januar.