Lyt til artiklen:

Nytårskur i det sydjyske

00:00
Hastighed: ???x
02:09

8. januar 2024 holder landboforeningen Spiras nytårskur i Agerskov-Hallen. Det bliver med især landbrugspolitiske indslag, der skal skyde det nye år i gang.

Økonomiminister Stephanie Lose og førstemanden i Landbrug & Fødevarer Søren Søndergaard er blandt gæsterne ved nytårskuren. Det skriver Spiras i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det betragtes som nærmest fuldstændigt sikkert, at politikerne på Christiansborg skal forhandle en CO2-afgift på landbruget på plads.

Det nye år vil formentlig ikke blive ret gammelt, før Svarer-udvalget med professor i økonomi Michael Svarer i spidsen afleverer en rapport med anbefalinger om, hvordan landbruget skal beskattes for erhvervets udledning af CO2.

- Rapporten er flere gange blevet udskudt - senest tilbage i november. Men netop udsættelsen viser med al tydelighed, hvor svært og kompliceret det er at indføre en afgift på landbruget. Det vidste vi godt, og nu går det heldigvis op for flere, fastslår Henrik Jessen, formand for Spiras, i sin jule- og nytårshilsen.

Nytårskuren, som afvikles i Agerskov-Hallen, kommer dog også til at indeholde andre emner. Programmet vil blandt andet komme til at indeholde en spændende dialog med deltagelse af økonomiminister Stephanie Lose og formanden for Landbrug & Fødevarer Søren Søndergaard.

Dialogen styres Mads Sandemann - mangeårig chefredaktør på JydskeVestkysten - og fra 1. januar ny direktør for Erhvervshus Sydjylland.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nytårskuren får optakt med musik af Vejen Garden, og traditionen tro kan gæsterne indlede arrangementet med en stor buffet fra Agerskov Kro.

Senere på aftenen bliver der en velkomst-intro af Lene Gade Hovmøller, som fra 1. februar tiltræder som ny administrerende direktør for Spiras. Desuden bliver der en fejring af årets Åbent Landbrug-værterne.

Tilmelding skal ske på Spiras' hjemmeside senest fredag d. 5. januar 2024 kl. 11:30.