Abonnementsartikel

Det Økologiske Topmøde får besøg af fødevareminister Mogens Jensen. På topmødet uddeler Økologisk Landsforening samtidig priser til innovative professionelle køkkener og fødevarer.

Topmødets inspirationstema kredser i år om visionerne for, hvordan økologien og de professionelle leverandører og køkkener kan skabe en fælles indsats, som en del af FN's 17 verdensmål, skriver Økologisk Landsforening i en pressemeddelelse. I den forbindelse gæster fødevareminister Mogens Jensen (S) arrangementet for at tale om fremtidens bæredygtige udvikling og uddele Det Økologiske Spisemærke nr. 3000.

Mødet er også centrum for en prisuddeling af bl.a. Årets Økopris Foodservice, som har tre nominerede; Frugtformidlingen, Skolerne i Oure og Sinatur Hotel & Konference. Derudover uddeles prisen Økologisk Guld, der hædrer et økologisk produkt, som i særlig grad opfylder fire kriterier; innovation, værdi for pengene, smag og produkthistorie. I alt er 35 produkter inden for fire kategorier indstillet til prisen. Fire dommere smager og undersøger sig frem og vælger vinderne i de fire kategorier direkte på topmødet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Målet med topmødet er dels at hædre dem, som bidrager til økologiens udvikling, og dels at inspirere til økologisk innovation og nytænkning, forklarer Torben Blok, markedschef i Økologisk Landsforening, som er ansvarlig for Det Økologiske Topmøde og prisuddelingerne.

Der bliver også fyret op under idéerne, når topmødet inviterer deltagerne på en Tour de Lundsgaard, som en del af arrangementet. Madkunstner og iværksætter, Mette Martinussen, åbner deltagernes øjne for maden og måltidets sanselige værdi gennem iscenesatte forløb i godsets unikke omgivelser, hvor hun lover at forføre deltagerne og løfte maden, måltidet, samværet og historien, skriver Økologisk Landsforening.

- Dagens program inspirerer på en gang sanserne og udfordrer opfattelsen af, hvordan vi arbejder professionelt med økologi og bæredygtighed i både produktudvikling og i køkkenet. Vi vil gerne indbyde til, at endnu flere tænker innovativt, så brancherne og økologien tager et fælles ansvar og bidrager yderligere til FN's verdensmål, siger han.