Abonnementsartikel

Bæredygtigt Landbrugs første sommermøde fandt sted mandag aften, hvor cirka 450 deltagere fra nær og fjern dukkede op.

Mandag aften blev Bæredygtigt Landbrugs række af sommermøder skudt i gang. Det første møde fandt sted på Borupgaard i Løkken, der ejes af formanden, Flemming Fuglede Jørgensen.

Sommermødet startede med en markvandring, hvor formanden gav en status på sine marker. Efterfølgende blev de mange fremmødte budt på aftensmad i en pølsevogn, der var stillet op til dagens anledning, så de kunne gå mætte til de faglige indlæg, som aftenen bød på.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er første gang, at et af sommermøderne bliver holdt på Borupgaard. Selvom cirka 450 deltog på årets første møde, var det ikke noget problem at huse de mange mennesker på bedriften, der tæller 650 hektar.

Ifølge formanden er det 6. år i træk, at Bæredygtigt Landbrug inviterer til sommermøde, og han og resten af folkene bag arrangementet havde høje forventninger til aftenen.

rich-media-2
Formand, Flemming Fuglede Jørgensen, var godt tilfreds med mødets antal deltagere. Foto: Josefine Ørts Felletoft.

- Det er kun faglige indlæg, vi byder på - det er alle interne oplægsholdere, der vil præsentere højt fagligt indhold. Vi vil fortælle vores medlemmer, at de har en organisation, der gør noget. Det er ikke bare snak. De skal se, at det er bønder, som står i spidsen for dem, fortalte Flemming Fuglede Jørgensen, og fortsatte:

- For os er det vigtigt at fortælle dem dette, fordi de danske landmænd er verdens bedste - de har det reneste landbrug i verden, avler mest, køerne giver mest mælk og så videre. Danmark burde være stolt af de danske bønder i stedet for at prøve at holde dem nede.

Ta' ordet

Formanden lagde ud med en velkomst til deltagerne, hvor størstedelen var landmænd. Derudover var ægtefæller til landmændene, et par folketingskandidater heri blandt Lise Bech (DF) og andre branchefolk mødt op.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Gæstetaler Hans Sønderby var aftenens første oplæg. Her blev der blandt andet taget en snak om den kommende tid med folketingsvalg, og der blev efterfølgende taget en spørgerunde.

rich-media-4
Hans Sønderby, advokat, var aftenens gæstetaler. Foto: Josefine Ørts Felletoft.

Herefter tog Christian Ingemann Nielsen, der er pressechef hos Bæredygtigt Landbrug, ordet. Han fortalte om det daglige arbejde med at gøre Bæredygtigt Landbrug synligt, og om de medlemmer, der er gode til at fortælle historierne fra landbrugets verden. Samtidigt blev der mindet om, at landmændene skal blive endnu bedre til at tage ordet og komme ud med deres meninger.

Arbejdet hos BL

Efter en kort kaffepause for alle gik chefjurist for Bæredygtigt Landbrug, Nikolaj Schulz, på med sit oplæg, der omhandlede nogle af de sager, der fylder hos Bæredygtigt Landbrug for tiden. Blandt andet sager med ammoniak og sager, som omhandler vandløb - blandt andet sagen om Vejle Å. Chefjuristen opfordrede til, at lodsejerne skal kæmpe alt, hvad de kan, for deres sager, og huskede dem på, at han og kollegerne er her for at hjælpe medlemmerne.

Faglig direktør hos Bæredygtigt Landbrug, Jørgen Evald Jensen, fremlagde herefter sit oplæg om fosforregulering og vandplaner. Her gjorde han deltagerne klogere på, hvad der er vigtigt at være opmærksom på. Han fortalte samtidigt om sit arbejde i Bæredygtigt Landbrug, der blandt andet går ud på at viderebringe fakta om biologien til politikere.

Til slut rundede direktør for Bæredygtigt Landbrug, Hans Aarestrup, aftenen af med en kort status på organisationens arbejde samt en tak til formanden for at huse årets første sommermøde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-6
Direktør for Bæredygtigt Landbrug, Hans Arestrup, afsluttede aftenen med sit indlæg. Foto: Josefine Ørts Felletoft.

I dag, tirsdag den 4. juni, finder årets andet sommermøde sted på Follerupgaard i Fredericia, mens det tredje og sidste sommermøde bliver torsdag den 6. juni på Skørringe Gods i Stubbekøbing. Alle er velkommen til møderne.