Den danske producent af vandingsmaskiner Fasterholt Maskinfabrik A/S har under Agromek kunnet fortælle om et forrygende salgsår. Man skal nemlig være særdeles hurtig og heldig, hvis man skal nå at få en vandingsmaskine fra Fasterholt i hus til næste sæson, for fabrikken melder næsten udsolgt på alle deres 12 modeller.

- Det er både godt og skidt, for det er jo forfærdeligt at skulle sige nej til kunderne, men samtidig er det dejligt, at budgettet allerede er nået for 2019. Vi har haft en hel forrygende sæson 2018, hvor der er blevet ryddet op på alle lagre og på fabrikken, fortæller Steen Alexandersen, der er salgschef for Fasterholt Maskinfabrik.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Salgschefen er slet ikke i tvivl om, hvad årsagen til det store antal salg er.

- På grund af den tørre sæson er der mange landmænd, som har fået afprøvet alle deres gamle maskiner og måske repareret lidt på dem i løbet af sæsonen. Nu gider de ikke det mere og har derfor valgt at investere i en ny vandingsmaskine til næste sæson, fortæller Steen Alexandersen.

- Nogle har også investeret i flere maskiner for at øge kapaciteten. Fordi det har været så ekstremt tørt i år, har flere eksempelvis oplevet at skulle prioritere mellem deres kartofler og korn, og det vil mange gerne undgå at skulle gøre i en lignende sæson.

Sælger til 2020

Allerede i midten af oktober måtte Fasterholt begynde at sige nej til kunderne. Og det har også været et af de store samtaleemner på Fasterholts stand på Agromek.

- Vi har desværre måtte sige nej til flere under Agromek, fordi vi simpelthen ikke har haft flere af de vandingsmaskiner, som de ønskede leveret til næste sæson. Det er mange år siden, vi har prøvet noget lignende, men det har aldrig før været så tidligt. Det er lidt specielt, for de, der kommer her i november og gerne vil købe en vandingsmaskine til maj, kan ikke helt forstå, hvorfor de pludselig ikke kan få den, fortæller Steen Alexandersen:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det har været lidt ambivalent at stå på Agromek i år, men vi har stadig fået meget ud af at være med, for vi har snakket med gamle og nye kunder, fortæller Steen Alexandersen.

Fasterholt er begyndt at tage ordre ind til 2020, men skal først have produceret masser af maskiner til 2019.

- Det er ikke fordi, fabrikken har givet op, at vi må sige nej - vi har endda sat ekstra bemanding på. Det er vores underleverandører af bagakslen, der begrænser os, siger Steen Alexandersen om fabrikken, som primært leverer vandingsmaskiner til danske kunder.

- Vi er meget afhængige af vejret. Havde det regnet hele 2018, havde vi haft et lager, som slet ikke var blevet solgt. Vi håber selvfølgelig, at det bliver ved med at gå så godt for Fasterholt, siger Steen Alexandersen.