Lyt til artiklen:

Fasterrain giver bedre planlægning af vanding

00:00
Hastighed: ???x
01:54

Fasterholt har flere nyheder med til Agritechnica. Den ene er styringssystemet Fasterrain, som bidrager til at lette logistikken omkring vandingsmaskinerne.

Fasterrain er en app, der kobler op til vandingsmaskinerne via den DC-Controller, der som altid er monteret på maskinerne. Controlleren ser ud som den plejer, men indmaden giver forbindelse til en app og en cloudløsning.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Appen tilføjer indtil flere muligheder, fortæller administrerende direktør, Rikke Kjær Aslak.

- Man kan sætte et digtalt stop fremfor at skulle hamre en hundehvalp i, som vi kalder det. Så kan man også styre pumperne, og i Cloud-løsningen har vi flådestyring, og man kan starte og stoppe maskinerne fra sofaen. Så slipper man for kontrolkørslerne, hvor en maskine så alligevel mangler 45 minutter, når man er ude ved den. Det er hardcore planlægning i vandingsperioden, så maskinerne skal helst være hjemme, når man regner med det, da det ellers kan ødelægge hele ens planlægning, fortæller Rikke Kjær Aslak.

Appen giver desuden overblik over maskinerne og fortæller, hvilke der vander, og hvilke der ikke gør. Desuden kan man for hver enkelt maskine se, hvor langt den er rullet ud, hvor mange meter i timen den kører, hvornår den forventer at være færdig, og om der er en fejl på den.

- Man kan også sætte vandingen i gang fra appen, og så har vi gjort zonevanding nemmere. Nu kan man, mens man sidder i traktoren, sidde med appen, og så trykke zoner ind, hvor der er våde eller tørre pletter, mens man kører, og så justere vandmængden. Med den gamle computer skulle man indtaste zonerne efter, man havde trukket maskinen ud, og så kunne man ikke altid huske zonerne, siger Rikke Kjær Aslak.

rich-media-2
Fasterrain forbinder til en DC-terminal som man kender dem. Foto: Theis Meilby Eriksen.