- Vi øger fokus på grænsen og strammer kontrollen. Vi vil forfølge de kolleger, der ikke vil betale for den brugerbetaling, der er indført for at finansiere de ekstra tiltag, sagde Erik Larsen på årsmødet.

Han opfordrede til, at gøre endnu mere for at undgå at Afrikansk svinepest kommer til Danmark og nævnte ,at flytning af fødevarer med smitte udgør den største risiko for at smitten kommer til Danmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi kan ikke leve med at se vores dyr blive syge, og vi vil ikke acceptere sløseri i branchen, sagde Erik Larsen.

I novembernummeret af Hyo giver ANETTE BOKLUND, Seniorrådgiver DTU en opsummering af Afrikansk svinepest. Her skriver hun blandt andet, at Afrikansk svinepest virus udskilles gennem urin, gødning og næseflåd. Smitteforsøg foretaget på DTU Veterinærinstituttet har vist, at afrikansk svinepest kan spredes gennem luften indenfor en besætning, og at grise kan inficeres, hvis de indsættes i en sti dagen efter inficerede grise er fjernet, hvis stien ikke er tilstrækkeligt rengjort.

Et meget skræmmende foto af et vildsvine-kadaver smidt på en dansk rasteplads, viser alvoren for smitte i yderste konsekvens.

Afrikansk svinepest banker på og det er meget alvorligt. Læs mere i Hyo.