Forsøg med træffetid hos miljø- og fødevareministeren gøres permanent. - Den form for politisk dialog betyder, at respekten for vores arbejde stiger, mener Eva Kjer Hansen.

De ældste af Maskinbladets læsere kan sikkert huske dengang, da det i Radioaviserne blev meddelt, hvis en minister havde aflyst sin træffetid. Det var nemlig sådan, at borgerne kunne komme direkte til deres ministre - "folkets tjenere" - hvis de havde et problem, de gerne ville have taget op.

Det er snart længe siden, at ministrene på den måde ville møde deres vælgere, men nu genoptager miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen ordningen. Den havde nypremiere torsdag den 10. september i Lemvig, hvor ministeren tog imod i Kystdirektoratets lokaler.

- Det var en god oplevelse, hvor jeg blev klogere på nogle ting i form af problemstillinger, jeg ikke havde mødt. Og jeg fik nye vinkler på kendte problemstillinger, forklarer Eva Kjer Hansen til Maskinbladet.

Særdeles nyttigt

Hun kalder det derfor særdeles nyttigt at have kontakt med borgerne i træffetiden, og hun noterer, at mange var mødt frem.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Jeg vil derfor med jævne mellemrum holde træffetid og passe det ind, når jeg alligevel er på tur rundt i landet. Det er jo der, tingene sker. Jeg har fået mange positive tilbagemeldinger på den første træffetid i Lemvig. Vi må jo erkende, at politikeres troværdighed ikke er særlig høj i befolkningen, men jeg tror, at vi skal være mere til at få fat på. Vi skal tage borgernes problemer og udfordringer alvorligt. At møde borgerne er en af de bedste måder at afprøve, hvordan vores regler virker i praksis. Kan man ikke forklare, hvorfor en regel er, som den er, må den laves om. Jeg har lovet alle de fremmødte i Lemvig, at de får et svar. Når de har gjort sig umage med at forberede sig på et møde med mig og møde frem til træffetid, så fortjener de også et ordentligt svar fra mig, siger ministeren.

Generationsskifte

Hun fortæller endvidere, at blandt de fremførte sager var der spørgsmål om generationsskifte og vandplaner.

- Men der var også en del miljøsager, herunder 'høfde 42' - forureningen ved Cheminova. Mødet med borgerne var inspirerende og giver mig nogle nye vinkler på tingene, som jeg kan bruge i mit arbejde, fortæller Eva Kjer Hansen, der vil anbefale de øvrige ministre i regeringen at indføre træffetid:

- Det er så sundt at skulle stå på mål for den politik, vi fører. Den form for politisk dialog betyder, at respekten for vores arbejde stiger, slutter miljø- og fødevareministeren.

Næste træffetiden foregår mandag den 21. september klokken 16.30-17.30 på Naturskolen Nørskovgård ved Haderslev Dyrehave.