Abonnementsartikel

Landmænd i Syd- og Sønderjylland har held med at søge erstatning hos kommunen, efter deres marker er blevet ødelagt af oversvømmede vandløb.

Flere syd- og sønderjyske landmænd lykkes med at søge erstatning for oversvømmede marker, når oversvømmelsen skyldes dårligt vedligehold af offentlige vandløb. Det er kommunerne, der har ansvaret for vedligeholdelsen, og der har de senere år været en stigning i antallet af landmænd, der på den baggrund har søgt erstatning for ødelagte marker. Det skriver DR.

- Der er nogle ihærdige landmænd, som har haft mod til at rejse sager mod kommunen. Og de har så fået erstatning for ødelagte afgrøder. Når nogle landmænd søger og vinder sager, så rygtes det jo blandt landsmandskollegerne, siger Britt Paulsen, der er miljørådgiver ved LandboSyd og konsulent hos Sønderjyske Vandløb.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hun slår samtidig fast, at kommunens forsømmelse skal være markant, før man bør søge erstatning. Aabenraa Kommune er for nylig blevet dømt til at betale en landmand 55.000 kroner i erstatning.