Dit abonnement er suspenderet pga. manglende betaling. Betal venligst din faktura, som du finder her.

Opret gratis profil

Sådan spotter du forskellen: Originale vs. Falske Reservedele

19. dec. 2023 | Indrykket af Sjørup Group A/S

Stigning inden for kopivarer

Del artiklen:

I de senere år har der været en stigning inden for kopivarer af reservedele. Oftest er de uoriginale reservedele lavet af materialer i en lavere kvalitet, der kan give en række problemer. Disse komponenter lever f.eks. ikke op til vigtige sikkerhedsstandarder og øger risikoen for flere reparationer på sigt. Når det kommer til maskiner og udstyr, er det altafgørende at sikre, at du bruger de rigtige reservedele. Men kan du se forskellen mellem originale og falske dele? 

I denne artikel vil vi komme ind på, hvordan du kan identificere originale reservedele samt de potentielle risici, der er ved at bruge billigere alternativer.


Billige alternativer er ikke risikofrit 

Det kan være fristende at anvende et billigere alternativ, for at spare penge. Uforudsete reparationer er irriterende, og de opstår oftest på de mest ubelejlige tidspunkter. Derfor kan det være ekstra fristende at bruge billigere alternativer. Brugen af billige, falske reservedele kan have alvorlige konsekvenser som flere ikke er klar over. Her er nogle risici, man skal være opmærksom på:


1. Reduceret Ydeevne: 

Falske dele lever sjældent op til de samme standarder som originale dele. Dette kan resultere i nedsat ydeevne på maskinen og øget slid.

2. Øgede Reparationer: 

Falske dele kan føre til hyppigere reparationer og øgede vedligeholdelsesomkostninger. Så potentielt kan den billige løsning blive dyrere på sigt. 

3. Sikkerhedshensyn: 

Sidst, men ikke mindst, kan dele af lav kvalitet udgøre en sikkerhedsrisiko, både for maskinen og operatøren.

For at undgå risikoen ved billigere uoriginale dele er det et afgørende skridt at være i stand til at spotte forskellen. 


Spot forskellen

En af de originale reservedele producenter, som netop oplever et større problem med efterligninger, er Bosch Rexroth. Firmaet producerer hydraulik komponenter og siger selv, at en af de store forskelle er, at de originale reservedele er fremstillet med større omhu og opfylder strenge kvalitetsstandarder. De opfordrer til, at man bl.a. kan spotte forskellen ved at kigge efter produktets kvalitetsmærker. Originale komponenter bærer ofte velkendte kvalitetsmærker samt producentens logo. Disse mærker er garantier for kvalitet og ydeevne. Derudover skal man altid kigge på emballage. Originalt emballage er normalt professionelt designet og giver en vis grad af tryghed for produktets ægthed.


Fordele ved at vælge originale reservedele:

Det kan have flere fordele ved at anvende originale dele. 

Kvalitetsgaranti: Originale dele er skabt med kvalitet og ydeevne i tankerne. De er designet til at passe perfekt sammen med din maskine og sikre optimal drift.

Optimal Ydeevne: Brugen af originale dele bevarer maskinens ydeevne og forlænger dens levetid.

Længere Levetid: Originale reservedele er kendt for deres holdbarhed, hvilket betyder færre reparationer og lavere vedligeholdelsesomkostninger i det lange løb.

Fordelene er til at få øje på, og netop derfor kan det betale sig at være opmærksom på, hvor man køber sine reservedele. Dette kan også være afgørende for at undgå kopier i lavere kvalitet.


Find en forhandler du kan have tillid til:

Når du søger originale reservedele, er det vigtigt at finde en pålidelig forhandler. Det kan være en god ide at have en sund skepsis overfor reservedele købt online eller dele forhandlet igennem tredjepartsforhandlere. En pålidelig forhandler vil altid have en professionel tilgang til din service, og have oplysninger til rådighed omkring de ønskede reservedele. Det kan også have sine fordele at vælge en forhandler på baggrund af referencer i dit netværk - herunder kolleger og andre fagfolk i branchen. Dét sidste og måske ét af de bedste tips er at gå efter certificerede forhandlere. En certificering er en garanti for at forhandleren lever op til producentens kvalitetsstandarder. 


Certificerede excellence af Bosch Rexroth:

En af de store reservedels producenter, som benytter sig af certificeringer, er Bosch Rexroth. Certificeringen er en garanti for at deres forhandlere f.eks. Sjørup Group, lever op til alle producentens kvalitetsstandarder indenfor salg, service, logistik og teknisk viden. 

COO Michael Jensen hos Sjørup Group udtaler “Udover vi selvfølgelig er nævnt blandt Bosch Rexroths certificerede forhandlere på deres hjemmeside, så sørger vi også for at have logoet på vores egen side. Vi ved, at det er vigtigt, ikke blot at kunne give kunderne tryghed, men også en garanti for, at vi kun forhandler originale dele og samtidig lever op til Bosch Rexroths høje standarder.”

Sjørup Group er én blandt nogle få udvalgte certificerede forhandlere i Danmark. Når du ser Bosch Rexroths Certified Excellence logo, kan du derfor altid stole på, at du modtager originale reservedele af højeste kvalitet, der er designet til at forlænge din maskines levetid og optimere dens ydeevne. Er du i tvivl, kan du altid tjekke producenternes egen hjemmeside, hvor de ofte har en liste med deres forhandlernetværk. 

I en verden, hvor kvaliteten er altafgørende, er det vigtigt at vælge originale reservedele, der er skabt til at have en lang levetid. Certificerede forhandlere som Sjørup Group kan ikke bare yde den rette tekniske rådgivning, men også hjælpe dig til at opnå bedre og langvarige resultater med maskinreparationer.Vi håber, at denne artikel hjælper dig med at forstå vigtigheden af at vælge originale reservedele og de potentielle risici ved at vælge billigere alternativer. Selv mindre reservedele kan have stor betydning for opretholdelse af en maskines optimale ydeevne og sikkerhed. Udvalgte PARTNERS

Udvalgte PARTNERS produkter