Abonnementsartikel

Spirit Nordic placerer gødning og har ifølge producenten et lavt trakkraftbehov.

Väderstad er klar med en ny såmaskine.

Den nye Spirit 600C Nordic er udstyret med en enkelt sådisc som ifølge producenten sikrer præcis placering af gødning selv i stive lerjorde. Den har en rækkeafstand på 250mm.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Såsæden placeres med stor præcision med Spirit-såmaskinens kendte V-disc på 125 mm rækkeafstand. Gødningen placeres mellem hver anden sårække. Tallerknerne placerer gødningen i den rette dybde.

Väderstads produktchef Bernt Mårtensson siger i en pressemeddelelse:

- I de seneste år har der været stor efterspørgsel efter en let kombisåmaskine med 6 meters arbejdsbredde og lavt trækkrafbehov, som kan placere gødning og såsæd med stor præcision. Spirit 600C Nordic imødekommer denne efterspørgsel med traditionel nordisk placering af gødningen, hvor tallerkner skærer gødningen ned mellem hveranden sårække og med CrossBoard Heavy længst fremme for kraftfuld udjævning.

Iølge Väderstad er Spirit Nordic tiltænkt de landmand, der oftest pløjer og måske laver en jordbearbejdning inden såning eller bor på de lettere jorder.

Spirit Nordic fås i 6 meters arbejdsbredde og med en såkasse på 5.000 liter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Forholdet mellem såsæd og gødning kan justeres i forskellige indstillinger.

Spirit 600C Nordic har LS hydraulik med både aktivt såskærs- og vingetryk.

Spirit Nordic findes som demomodel i Danmark.

Spirit Nordic

Tallerknerne skærer ned under såbedet og placerer gødningen med stor præcision på den ønskede sådybde mellem hver anden sårække, uden at vende jord op, hvilket er vigtigt ved etablering af vårafgrøder i tørre områder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Foran gødningsdiscene er maskinen udstyret med CrossBoard Heavy, som jævner de sværeste forhold.

Gødningsdybde og arbejdsvinkel på CrossBoard Heavy indstilles hydraulisk fra kabinen under arbejde og uafhængigt af hinanden.

En Spirit 600C Nordic med 6m arbejdsbredde trækkes med traktorer fra 175 hk.