Case IH's nyeste rundballepresser, model RB 544 HD er nu i Danmark og er i fuld sving med at presse og wrappe græs. Nyheden med indbygget wrapper kan binde ballerne med plasticfilm, så der spares wrapfolie - og modellens nye CRS-system laver endnu hårdere baller.

- Vores nye Case IH RB 544 HD rundballepresser kan både binde med net og med plasticfilm. Desuden har den indbygget wrapper, så den kan lave wrapballer, forklarer Niels Petersen, høstspecialist hos Case IH Danmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Egenskaberne ved denne fastkammer-presser betyder ifølge Niels Petersen blandt andet, at der kan spares 10-20 kroner pr. balle, når den bruges til wrapning.

Besparelsen kommer også i kraft af de ekstra kg, der er i ballen. Omkostningerne sænkes yderligere, når der er så meget mere tørstof/vægt i ballen.

- De hårdere baller betyder også, at der kan opbevares mere på mindre plads, fremhæver han.

Film sparer wrap-folie

Når ballen bliver bundet med en bred plasticfilm i ballekammeret, skal der bruges mindre wrapfolie til at gøre den lufttæt.

- Derfor kan der spares en del wrapfolie, som gør ballerne billigere, siger Niels Petersen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ballerne er desuden billigere at presse, fordi det nye CRS-system med 18 præcist virkende ruller til komprimering af materialet gør ballerne hårdere.

Hver rulle har en diameter på 200 millimeter og en overfladeprofil, som gør, at de har bedre fat i materialet. Det giver ensartede baller med et stort indhold.

Ballerne kan få en diameter på op til 135 centimeter. Pickuppen har en bredde på 220 centimeter. Der er fem rækker tænder i pickuppen, som sikrer ensartet flow og stor kapacitet.

Desuden kan den monteres med flere forskellige typer dæk på de fire hjul.

- Det er en fordel, når man skal ud på eksempelvis skrånende marker eller på lavbundsjorde, hvor det er blødt, siger Niels Petersen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nem betjening

Med lette tryk med en fingerspids får man på skærmen viser alle de nødvendige oplysninger, som er nemme at styre.

- Herfra bestemmer man ballens hårdhed, pto-omdrejningerne, antal lag film pr. balle, valg mellem net eller film med mere, siger Niels Petersen.

Antallet af baller tælles automatisk, og der kan udskrives en rapport til kunden som dokumentation for det udførte arbejde. Standardudstyret på RB-serien omfatter desuden centralsmøring.

Presseren har været i gang syd for Kalundborg, og næste opgaver bliver årets dyrskuer og demonstrationer. Forhandlerne har også stiftet bekendtskab med nyheden og er klar til at tage på demobesøg.