Dit abonnement er suspenderet pga. manglende betaling. Betal venligst din faktura, som du finder her.

Opret gratis profil

Fleksibel og fremtidssikret rundballepresser

23. jun. 2020 | Indrykket af MI A/S

Thyholm Maskinstation har udvidet med en variable rundballepresser fra KUHN

Del artiklen:

Hos Thyholm Maskinstation har Rene Espesen valgt at udvide sin service for landbrugskunderne med markedets mest avancerede variable rundballepresser fra KUHN, VBP 3195 med 3D Intelliwrap og Progressive Density system.

For Rene Espesen, Thyholm Maskinstation, har det siden oprettelsen af maskinstationen i år 2000 været en strategi, at når man går ind i nye arbejdsområder, skal det gøres helt og fuldt. Og så skal man i øvrigt ikke ignorere de mere overordnede trends i samfundet.

- Her på egnen er der faktisk ikke så meget malkekvæg, så for os har der aldrig været basis for at investere i en finsnitter. På Thyholm er der til gengæld en del grise og så er der minkproducenter, som desværre ikke har det så godt for tiden. Af en interessant grund er her kommet flere får, og det er fordi ulven ikke hærger her.

- Vores analyse har derfor været, at vi skal kunne presse og fremstille wrap af mange forskellige typer, blandt andet også fra de mange enge og lavbundsarealer her ved Limfjorden. Og det er derfor, jeg har investeret i en erstatning for min gamle fastkammer-wrapper. Det blev en KUHN VBP 3195 med variabel ballestørrelse og 3D intelliwrap, som er indkøbt gennem maskinhandler J. Hundahl, der er områdets KUHN-forhandler.

Reduceret plastforbrug

Som eksempel på presserens fleksibilitet nævner Rene Espesen fåreavlernes krav om helt kort snittet græs, kødkvægets behov for en mellemvare og hestefolkets ønske om wraphø helt uden snitning. Endelig er der også mulighed for at pakke tørt halm i store rundballer til udendørs opbevaring for de kunder, der ikke har plads til at have halmen indendørs.

- I fremtiden er der ingen tvivl om, vi skal til at tænke på forbruget af plast. Og det tiltaler mig, at man med det såkaldte 3D Intelliwrap system på KUHN indpakkeren kan pakke en større mængde med det samme antal lag og så alligevel wrappe flere foderenheder med en rulle plast, forklarer Rene Espesen.

- Fidusen er, at når man indtaster det ønskede antal lag, for eksempel otte eller ti lag, styres satellitterne på wrapperen således, at der ikke pakkes dobbelt så mange lag hen over centrum på den cylindriske rundballe, hvor det ingen nytte gør. I stedet lægger 3D wrapperen først nogle lag på rundballens ”skuldre”, netop der, hvor den er mest sårbar.

- Når ballen er færdigpakket har den lige præcis det ønskede og hensigtsmæssige antal lag over det hele. Det er lidt svært at forklare, så jeg måtte lige se en YouTube, J. Hundahl sendte mig, før jeg forstod princippet.

Jeg glæder mig til at se, hvor mange flere foderenheder vi kan fremstille for hver rulle plast, siger Rene Espesen om det avancerede pakkerprincip.

Fleksibel snitlængde

En del af fremtidssikringen er øget fleksibilitet.

- Jeg regner da også med at få flere kvægfolk som kunder. For eksempel på de mange mindre og ukurante marker, hvor det ikke kan betale sig at sætte en finsnitter og frakørselsvogne i gang for at bjærge et slæt. Eller på de gode lavtliggende græsarealer, hvor man efterhånden ikke kan komme med de store maskiner. Her kan jeg køre med en mindre skårlægger og KUHN-presseren, der ikke kræver maskinhusets største traktor, forklarer Rene Espesen.

En nem omstilling mellem flere snitlængder på KUHN VBP 3195 rundballepresserens ”persillehakker” er et længe ventet ønske for Rene Espesen.

- Her kan man nemt dreje på et håndtag og ændre på knivene, så snitlængden ændres mellem 45 og 70 millimeter. At pickuppen sidder tættere på rotoren betyder også, der er et mere konstant flow og aldrig sker ophobninger foran rotoren, forklarer den erfarne presserpilot.

Lavt marktryk

De store og brede bogiehjul sammen med et langt mindre effektbehov betyder, at hø-, ensilage- og halmbjergning bliver mindre belastende for jorden.

Hvilken traktor, der lige i skyndingen skal anvendes til presseren, vil Rene Espesen også gerne have fleksibilitet omkring.

- Jeg har valgt både at have presserens egen skærm og monitor med, så den kan køre med den traktor, der lige er ledig. Er det en af de nyeste traktorer, kan den naturligvis kobles med Isobus systemet og køre med den, siger Rene Espesen om den gennemførte fleksibilitet.

Thyholm Maskinstation beskæftiger fast tre medarbejdere året rundt med både entreprenørarbejde og landbrugsarbejde. Dog repræsenterer landbrugsdelen den største omsætning for maskinstationen. Rene Espesens hustru, Lone Højbjerg, står for det administrative samt funktionen som autoriseret kloakmester.

Med investeringen i KUHN VBP 3195 presseren med 3D Intelliwrap indpakker fastholder Rene Espesen sin hidtidige og fremtidsrettede strategi ved at kunne tilbyde sine kunder ydelser udført med det nyeste og mest avancerede teknologi.


OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS

Udvalgte PARTNERS produkter