Case IH benyttede den franske maskinudstilling, Sima, til at præsentere nye rundballepressere, som er udviklet til at arbejde i fugtige afgrøder.

Case IH RB 544 er en rundballepresser med en 2,10 meter bred pickup og med 18 valser i ballekammeret. Valserne former baller med en diameter på 1,25 meter, og kunden vælger selv, om ballerne skal bindes med net eller med folie.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Presseren leveres også i to varianter med integreret indpakker, og så er modelbetegnelsen Case IH 544 Silage Pack og Case IH Silage Pack HD. Standardmodellen producerer baller med en diameter på 125 centimeter, og i HD versionen har presseren en pickup på 2,20 meter og producerer baller med en diameter på 135 centimeter.     

Bøsninger frem for lejer

I udviklingen af 544 er der taget højde for, at den kan komme til at arbejde i både saftigt og vådt græs. Derfor er de 18 valser oplejret i bøsninger frem for kuglelejer. Ifølge producenten er bøsninger mindre følsomme over for saft fra græsset, og da de samtidig et tryksmurte af det standardmonterede centralsmøreanlæg, holdes saft og vand ude fra bøsningerne.

Lavt tyngdepunkt og tandem

De to indpakker versioner af Case IH 544 leveres med tandemaksler, der giver presseren en rolig gang i marken, og som også medvirker til at give presseren et lavt tyngdepunkt. Sammen med store dæk gør det de nye pressere velegnede til at arbejde i kuperet terræn og til at køre på lavbundsarealer.

De første pressere testes her i landet i 2013 og vil fra sæson 2014 være klar til salg.