Abonnementsartikel

Landmand ved Jordrup ville ønske, at han for år tilbage havde foretaget sanering

Efter at landmand Niels Blem Sørensen har saneret og tilført plasma i sit smågrisefoder, har resultaterne på besætningen Stenbrogård forbedret sig væsentligt.

- Hvis jeg havde vidst, hvor meget en sanering ville betyde for både arbejdsglæden og bundlinjen, så havde jeg helt sikker gjort det for mange år siden, siger Niels Blem Sørensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- At sanere var en kæmpe arbejdsbyrde, men nu er det en kæmpe tilfredsstillelse. Det har betydet, at vi har halveret vores medicinforbrug og det er med til at forbedre bundlinjen, fortæller Niels Blem Sørensen.

Alt foder i besætningen er hjemmeblandet, og fra dag 12 i farestalden bliver smågrisene startet op på tørfoder med plasma i, og det har været medvirkende til, at det ellers velkendte problem med fravænningsdiarré, ikke eksisterer på Stenbrogård.

- Grisene er rigtig glade for deres foder, og går ikke fra det, når de bliver flyttet i klimastalden. Hvis de engang imellem får en smule diarré i klimastalden, kan det oftest repareres med lidt kartoffelmel. Vi bruger så godt som aldrig medicin mod diarré, og vi har ingen, der dør som følge af det, beretter landmand Niels Blem Sørensen.

Læs mere om Stenbrogård i det nyeste nummer af Hyologisk, der udkommer fredag den 3. maj.

Har du abonnement på bladet, kan artiklen desuden læses på www.hyologisk.dk - klik her.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ikke-abonnenter kan også læse artiklen på hjemmesiden ved at købe adgang til artiklen.

Der kan bestilles abonnement på www.hyologisk.dk eller på 7620 7970.