Når der fravænnes grise i driftsselskabet Guldholt Agro i Bording øst for Ikast, bliver de 10 procent mindste grise sat i et særskilt afsnit - i en babystald. Her nurses der specielt om de cirka 120 smågrise, det drejer sig om, og det har indtil videre været indsatsen værd.

De fleste af grisene i babystalden bliver sat ind ved en vægt mellem fem og seks kg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Resultatet i babystaldene er svingende.

- Det kan ligge mellem nul og 10 procent døde. Men selv om der er 10 procent døde, svarer det jo kun til en procent af det totale antal fravænnede grise, siger Esben Sørensen, der i driftsselskabet har ansvaret for sostalden.

- Under alle omstændigheder resulterer babystaldene i, at det er større og pænere grise, jeg kan levere herfra, lyder det tilfreds fra Esben Sørensen, der sammen med sine medarbejdere præsterer 33 til 34 grise pr. årsso. Knap så sikker i mælet er han, når der spørges til økonomien i babystaldene.

I alt er der investeret cirka 100.000 kroner i de to babystalde.

- Hvis man skulle bygge en ny stald med henblik på at indrette babystalde, er jeg ikke sikker på, at det er økonomisk fordelagtigt, men da huset var her, hænger det sammen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hele artiklen kan læses i den nye udgave af Hyologisk, der udkommer i dag fredag den 2. september. Der kan bestilles abonnement på tlf. 76207970 eller www.hyologisk.dk.