Abonnementsartikel

Ikast-Bording Landboforening mødtes til generalforsamling mandag aften. Fusion af de midt-vestjyske landboforeninger er stadig på sporet.

Sammen med Holstebro-Struer og Hedens Landboforening barsler Ikast-Bording Landboforening med fusionsplaner, og de planer fik en positiv tilkendegivelse, da der var generalforsamling i Ikast/Bording Landboforening mandag.Der var ingen kommentarer til fusionsplanerne, som vil smede de 130 medlemmer af Ikast/Bording Landboforening sammen med knap 1400 medlemmer fra de to naboforeninger. Nu skal der stemmes om etablering af den nye forening ved ekstraordinære generalforsamlinger den 2. april og 13. maj.

Urimelige regler

Bortset fra det organisatoriske emne bød generalforsamlingen på en diskussion af de udfordringer, som landbruget står over for, blandt andet i forhold til EUs budget, kvælstofregulering samt rammebetingelser.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har alt for tit set, at der bliver indført nye regler, som er helt urimelige, og som ikke giver nogen som helst faglig mening, sagde Karsten Willumsen, formand for Ikast-Bording Landboforening.

Påvirke folk og politikere

Her pegede han på randzoneloven og vandplanerne som nylige eksempler.

- Vi ved, at det er utroligt svært at få lavet store ændringer af nye regler, når først lovforslaget er lagt frem, og derfor skal vi løbende arbejde med politisk og faglig påvirkning. Dels, og måske allervigtigst, skal vi have befolkningens opbakning til vores erhverv. Hvis vi kan flytte befolkningen, så flytter politikerne med, siger Karsten Willumsen.

Intelligent løsning

Både rammebetingelser og en omlægning af kvælstofreguleringen blev herefter diskuteret, og det blev vurderet, at grundlaget for at få en god aftale i hus er til stede.

- Vi ved, at der vil blive peget på en intelligent og målrettet miljøregulering, der skaber grundlag for vækst og indtjening i både landbruget og samfundet som helhed. Det skal vi udnytte og gøre vores indflydelse maksimalt gældende. Vi skal gøre det med stærke faglige argumenter og solid økonomisk forstand, siger Karsten Willumsen