Formanden for Hedens Landboforening sammenligner det med tre veje, der nu fletter sammen til en, når Hedens Landboforening planlægger fusion med Holstebro/Struer Landboforening og Ikast/Bording Landboforening.

Formand Jørgen Poulsen og hans medlemmer kom i så fald en tredjedel af vejen onsdag. Generalforsamlingen i Hedens Landboforening nikkede ja til, at arbejdet med at fusionere landboforeningerne, som i fællesskab driver rådgivningsselskabet Heden & Fjorden, kan fortsætte.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er på tide

- Der var en enkelt, der var oppe at sige, at han godt kunne lide de små foreninger. Han synes, det er træls, at det skal være så stort. Det gælder i øvrigt også landbrugene, sagde han, men der må jeg så svare, at det er ikke det, vi står for, siger Jørgen Poulsen.

- De øvrige var helt med på, at det er ikke for tidligt med en fusion, så tommelfingeren vender opad, siger Jørgen Poulsen, som mødte cirka 150 medlemmer til generalforsamlingen. Hedens Landboforening har godt 900 medlemmer og er dermed langt den største af de tre foreninger, som taler fusion. Ikast/Bording og Holstebro/Struer har cirka 600 medlemmer i alt.

Generalforsamlinger i vente

De to naboforeninger har generalforsamling mandag og onsdag i næste uge, hvor de også skal tage en indledende drøftelse af, om de kan støtte en fusion. Derefter fortsætter arbejdet med at udarbejde vedtægter, så de tre foreningers medlemmer kan mødes den 2. april, hvor de skal høre mere om fusionsforeningen og tage stilling til, om de formelt vil iværksætte en nedlæggelse af deres egne foreninger.

Familielandbruget står selv

Rådgivningscentret Heden & Fjorden står også på et fjerde ben. Det er Familielandbruget Vestjylland, men det vil ikke med i en fusion på foreningsniveau.

- Vi vil gerne bevare vores forening for at kunne varetage kontakten opad i Landbrug & Fødevarers familielandbrugs-sektion. Hvis vi bare bliver et lille udvalg i en fusioneret forening, så mister vi sammenhængen med resten af organisationen, siger Lone Andersen, som er formand for de 300 medlemmer i Familielandbruget Vestjylland.