Bag Landboforeningen Midtjylland står Søhøjlandets Landboforening og Landbo Midt. Tilsammen tæller den nye forening knapt 1800 aktive landmænd plus et antal passive medlemmer.

Formandskabet i den nyfusionerede forening udgøres af formændene i de to tidligere foreninger med Steen Vindum, Landbo Midt, i formandsstolen og Frede Lundgaard Madsen, Søhøjlandet, som næstformand. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Uanset gradsforskellen i titlerne er Vindum og Lundgaard Madsen arbejdsmæssigt sidestillet. De tegner i fællesskab foreningen på det landspolitiske plan over for Christiansborg og Axelborg, mens de lokalpolitisk deler kommunerne imellem sig. Steen Vindum er foreningens ankermand i forhold til Viborg Kommune og Frede Lundgaard Madsen i forhold til Silkeborg Kommune, skriver den nye forening i en pressemeddelelse.

Landboforeningen Midtjylland har hjemadresse på Landbocentret i Viborg. Rådgivningsmæssigt er den nye forening en del af LMO, Dansk Landbrug Midt- Østjylland.

Tænke i nye baner

Foreningens unge alder til trods har den netop afviklet et landbrugspolitisk møde. Her fik socialdemokraten Bjarne Laustsen lov til gøre rede for landbrugets fremtid under en S/SF-regering - uden at der var inviteret politikere til at forsvare de blå farver.

Og man vil ifølge foreningens formandskab se mere af den slags fremover.

-Vi agter at gøre op med de traditionelle måder at agere på. Hvis vi i landbruget skal skabe lydhørhed og forståelse for vores erhverv og dets muligheder, er vi nødt til at tænke i andre baner, siger de.