Lyt til artiklen:

Flertal for fusion i tre landboforeninger

00:00
Hastighed: ???x
01:43

Abonnementsartikel

På tre ekstraordinære generalforsamlinger i LandboSyd, Kolding Herreds Landbrugsforening og Sønderjysk Landboforening har medlemmerne godkendt, at der arbejdes videre med en fusion.

Forslaget om, at LandboSyd, Kolding Herreds Landbrugsforening og Sønderjysk Landboforening skal fusionere, er nu vedtaget i alle tre foreninger.

Inden fusionen endegyldigt kan vedtages, skal Kolding Herreds Landbrugsforening i henhold til sine vedtægter afholde endnu en ekstraordinær generalforsamling den 22. juni. Det er først herefter, at fusionen træder i kraft i alle tre foreninger. Det oplyser landboforeningerne i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har i bestyrelsen set frem til den ekstraordinære generalforsamling, hvor vi kunne tage snakken med vores medlemmer. Jeg synes, at medlemmerne generelt har været positive og forstående over for fusionsforslaget. Vi har i løbet af de seneste par uger talt med rigtig mange medlemmer, og den store opbakning til fusionsforslaget er derfor en fin kulmination på de seneste par ugers drøftelser, siger Henrik Jessen, der er formanden for LandboSyd i en pressemeddelelse.

Landboforeninger i Syd- og Sønderjylland vil være én stærk stemme

Se også:

Landboforeninger i Syd- og Sønderjylland vil være én stærk stemme

En af de mest centrale årsager til at fusionere handler om at tiltrække og fastholde de bedste og dygtigste medarbejdere.

- Jeg er rigtig glad for at høre og se, at medlemmerne er enige med os i bestyrelsen om, at det er vigtigt for fremtidens landbrug, at vi får samlet vores foreninger i et stærkt fællesskab. Det skal vi gøre, så vi kan blive ved med at fastholde og tiltrække de dygtigste medarbejdere, så vi også i fremtiden kan fortsætte med at være relevante for vores medlemmer, siger Christian Lund, der er formand i SLF.