Lyt til artiklen:

Jysk Landboforening er navnet efter fusion

00:00
Hastighed: ???x
02:18

Jysk Landboforening - er navnet på den nye syd/vestjyske landboforening, der er resultatet af en fusion mellem Sydvestjysk Landboforening og Jysk Landbrug. Det blev besluttet på det konstituerende bestyrelsesmøde i Billund i dag torsdag.

Medlemmerne af den nye bestyrelse består af en 50/50 fordelingen mellem de to fusionerede foreninger, skriver Sagro i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Begge foreninger er repræsenteret ligeligt, ligesom vi også helst ser en bred diversitet ift. driftsgrene, bedriftsstørrelse osv. i vores bestyrelse, siger Niels Laursen, der blev valgt som formand for foreningen. Niels var tidligere formand i Sydvestjysk Landboforening.

Næstformandsposten gik til Allan Pedersen, der tidligere var bestyrelsesmedlem i Jysk Landbrug.

Grunden til fusionen af de to foreninger skal findes i en nedgang af medlemmer i begge foreninger, samt et stort overlap i politiske projekter, hvor foreningerne i forvejen arbejdede tæt sammen.

- Fusionsplanen er ikke ny. Det har vel egentlig ikke været et spørgsmål, om vi skulle fusionere - mere et spørgsmål om hvornår. Vi havde de samme udfordringer og opgaver, og med et godt samarbejde og sammenfaldende interesser var tiden rigtig nu, siger den nye formand.

Politisk agendaer

Den nye forening vil arbejde videre med de politiske agendaer der fylder i øjeblikket. Det værende skadevoldende vildt, tilladelser og retten til markvanding samt vandmiljøplanerne i området.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den tidligere formand i Jysk Landbrug HC Gæmelke bliver menigt medlem i Jysk Landboforening, og fokuserer sine kræfter i arbejdet som formand for Sagro samt næstformandsposten hos L&F Gris, hvor han blev valgt ind tidligere på året.

Med mere end 1.700 medlemmer skriver foreningen sig ind som den største ejerforening bag rådgivningsselskabet Sagro.

De øvrige tre ejere Herning-Ikast Landboforening, Holstebro Struer Landboforening, Familielandbruget Vest-Jylland og Grindstedegnens Familielandbrug har sammenlagt godt 3.100 medlemmer.