Abonnementsartikel

Hårby Slagtehus installerer en kødhakker, der kun skal bruges til hest. Kunderne til det kødprodukt er der.

Den omsiggribende sag om hestekød i både europæiske og danske oksekøds-produkter har haft en sidegevinst - i hvert fald for dem, der slagter og sælger hestekød.

Nogle forbrugere har nemlig fået åbnet øjne og mund for, at man godt kan spise de dyr, som ellers bliver betragtet som hobbydyr.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Pizzahak afskaffet

Derfor er Hårby Slagtehus ved Skanderborg da heller ikke færdige med at sælge hest. Hårby Slagtehus blev op til weekenden berømt i Danmark, da det kom frem, at slagtehuset solgte såkaldt "pizzahak" - blandet okse- og hestekød til restaurationer og pizzeriaer.

Den blanding er afskaffet, men nu satser indehaver Niels Juul Nielsen på den rene vare - altså hestekødet.

25-30 forespørgsler

- Vi har haft mange tilkendegivelser og mange, der har ringet for at bestille hestekød, og som sagde, at de ville være meget kede af det, hvis vi stoppede med hestekøb, fordi det næsten ikke er til at købe i Midtjylland, siger Niels Juul Nielsen til DR Østjylland.

Niels Juul Nielsen fortæller, at han har fået 25-30 forespørgsler på hestekødet.

Hestekød for sig

Ejeren af slagtehuset fortæller til radiostationen, at han installerer en ny kødhakker, der kun skal bruges til hest, så der ikke er risiko for, at okse- og hestekød bliver blandet mod kundernes ønske.