Det danske slagtehus, der er under mistanke for at have blandet hestekød i oksekød, er ifølge DR Hårby Slagtehus ved Skanderborg. Ejeren af slagtehuset, Niels Juul Nielsen, afviser dog overfor DR Nyheder, at der er snydt, men oplyser, at der er hestekød i nogle af kødprodukterne.

 - Vi har ikke fusket. Vi har nogle pizzeriaer, der har fået noget, der hedder pizzahak. Det er et produkt, som de ved, der er hestekød i. Og det står også på de følgesedler, de har fået. Hvordan et pizzeria sælger kødet videre, har vi ikke indflydelse på, siger Niels Juul Nielsen til DR Nyheder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

 Det kan ifølge DR betyde, at pizzeriaerne muligvis sælger kødet videre til kunderne som oksekød uden at oplyse, at det indeholder hestekød.

Dermed afviser han den mistanke, der i dag blev rejst fra Fødevarestyrelsen og sundhedsminister, Mette Gjerskov (S), som sagde, at et slagteri var under mistanke for ulovligt at have solgt oksekød iblandet hestekød.

- Vi har ikke solgt noget faktureret som oksekød, hvor det er hestekød i. Vi har gjort det på den her måde i 20 år, og det er der ikke noget galt i. Jeg ved ikke, hvad pizzeriaerne har solgt det som. Det kan jeg ikke udtale mig om, siger Niels Juul Nielsen til DR.

 Diskussionen om hestekød er blusset op, fordi der er fundet hestekød i oksekøds-varer i mindst fem lande.