Op mod hver tredje landmand vil næste år øge deres investeringer sammenlignet med i år. Det viser en analyse fra Videncentret for Landbrug, skriver dagbladet Børsen.

Videncentret for Landbrug har fået 3000 landmænd til at deltage i et såkaldt Landmandsbarometer, og 28 procent svarer, at de vil investere mere. 12 procent vil investere mindre.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nedslidt for 7,5 milliarder

Og der er brug for investeringerne, viser tal fra Videncentret for Landbrug, som har analyseret sig frem til, at landbrugets produktionsapparat er blevet slidt ned for 7,5 milliarder kroner i perioden 2009-2011.

Men på baggrund af landbrugets forbedrede økonomi, bliver det også lettere at få finansieret investeringer, mener Johnny M. Andersen, der er seniorrådgiver ved Fødevareøkonomisk Institut.

Klemme strammer mindre

- Fremgangen betyder ikke, at landbruget kan få hvad som helst finansieret, for det kan de absolut ikke. Der er stadig en finansiel klemme. Men den bliver helt klart lettet. Det ser bedre ud nu end det gjorde sidste år, siger Johnny M. Andersen fra Fødevareøkonomisk Institut til Børsen.