Dit abonnement er suspenderet pga. manglende betaling. Betal venligst din faktura, som du finder her.

Ingen spot teaser
Opret gratis profil

Har du styr på din miljøledelse?

2. nov. 2022 | Indrykket af SAGRO I/S

Det kan være en god ide, allerede at begynde at skabe sig et overblik over, hvilke miljømål man vil arbejde med i 2023.

Del artiklen:

Hvis man har et IE-brug, er det et lovkrav at man har et miljøledelsessystem. Et IE-brug er et husdyrbrug med flere end 750 stipladser til søer, 2.000 stipladser til slagtegrise (over 30 kg) eller 40.000 stipladser til fjerkræ. Der er indtil videre ikke krav om et miljøledelsessystem til andre typer af husdyrbrug, men andre typer af husdyrbrug kan også have gavn af et miljøledelsessystem.

En af SAGROs rådgivere med stor viden om miljøledelse er Michael Illum Hansen, der er miljø- og naturrådgiver.

- Hvis man får lavet en god handlingsplan, og får sat tingene i gang, så vil man i langt de fleste tilfælde opnå både miljømæssige og driftsøkonomiske fordele, der kan aflæses direkte på bundlinjen. Det behøver ikke være tiltag, der kræver de store investeringer, men ofte kan det også være små effektiviseringer i de daglige arbejdsgange, siger han.


Skaber overblik

En anden effekt vil være, at man får skabt sig et overblik over blandt andet forbrug af vand og energi, foder og opbevaring af olie og kemikalier med mere. Dette vil med al sandsynlighed mindske spild, og minimere forurening.

- Et par eksempel på dette kan være slidte foderrør, at man glemmer at få slukket lyset på gangene i stalden eller at en kompressor kører unødvendigt om natten, siger han.

Når fokuspunkterne er fastlagte, kan SAGROs rådgiverer hjælpe med at udfylde de lovpligtige skemaer, så landmanden har dokumentationen klar til kommunen eller ved et tilsyn.

- Vi vil en gang om året fastlægge kundens mål og strategi for miljøledelse for det kommende år. Kunden har ofte en god opfattelse af hvor på gården, der er plads til forbedringer og optimeringer. Hvis det ikke er tilfældet, har vi som rådgivere en lang række punkter, som vi i fællesskab med kunden kan arbejde med, siger Michael Illum Hansen.


Digital registrering

For at undgår at miljøledelse ikke blot bliver endnu et stykke papir til skrivebordsskuffen, bør miljøledelse indarbejdes i allerede eksisterende løsninger – for eksempel APV’en.

Hos SAGRO anbefaler man kundeportalen “Bedrift” til disse registreringer. “Bedrift” er et nemt og overskueligt digitalt system, der sætter alle virksomhedens registreringer i system og skaber et overblik, så man aldrig misser en deadline.

Blandt andet at man husker sin årlige indberetning for sit IE-husdyrbrug. 


OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS

Udvalgte PARTNERS produkter

Udvalgte PARTNERS ydelser