På opfordring fra flere avlere, gik øremærkefabrikanten Destron Fearing i september 2011 i gang med at få godkendt et elektronisk øremærke til avl og opformeringsbesætninger. Pr. 1. maj 2012 blev øremærkerne godkendt.  

Det er et krav, at dyr fra avl og opformeringsbesætninger skal mærkes med de officielle avls-forsider, som har DanAvl-logo, raceoplysninger, besætningsnummer og individnummer, mens den officielle avls-bagside skal vise kongekrone, DK- og CHR-nummer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Hvis avleren ønskede at have dyret elektronisk registreret samtidig, krævede det førhen et ekstra øremærke til gene for både dyr og mennesker. Derfor har vi nu endelig fået godkendt en ny avls-bagside (hun-del), som samtidig med at have alle de krævede oplysninger, indeholder en chip til elektronisk aflæsning, fortæller markedschef i Destron Fearing A/S, Kristian Vedel Rasmussen.

- Alle kender til at skulle aflæse et beskidt øremærke på et ikke fikseret dyr. Det kan være både besværligt og give en fejlaflæsning. Dette kan nu gøres mere rationalt og tidsbesparende, og i høj grad en bedre aflæsningssikkerhed til fordel for både avlerene og deres kunder, siger Kristian Vedel Rasmussen.

Læs mere i det nyeste nummer af Hyologisk, der udkommer fredag den 3. august.

Har du abonnement på bladet, kan artiklen desuden læses på www.hyologisk.dk.

Ikke-abonnenter kan også læse artiklen på hjemmesiden ved at købe adgang til artiklen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der kan bestilles abonnement på www.hyologisk.dk eller 7620 7970.