Klaus Noe, svineproducent fra Lemvig, og Jan Bonde fra BoPil har i flere år været i dialog om en kommende udvidelse af Øster Stokholm Svineproduktion, og det var specielt to ting ved Spotmix anlægget, der gjorde, at Klaus Noe fik øjnene op for netop den løsning.

- Det at man kan optimere fodringen pr. trug og bruge den samme streng til automatisk tildeling af strøelse, syntes jeg er den helt optimale løsning i især klimastalden og drægtighedsstalden. Desuden kan anlægget fodre meget individuelt på stiniveau. Overgangen fra en blanding til en anden foregår meget glidende, og grisene opdager på den måde ikke skiftet. Det gør, at grisene ikke på noget tidspunkt går fra foderet, og vi har ingen problemer med diarré i klimastalden, fortæller Klaus Noe.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

I klimastalden fodres alle grise med friskblandet vådfoder, idet vandet først tildeles ude i krybben.

- Ved at lave vådfoder på den her måde, så forsvinder ingen af aminosyrerne, og foderet er altid frisk. Grisene får det vi kalder "styret á libitum" idet computeren er ude og "spørge" om opfyldning af krybber flere gange om dagen, men tildeler kun mere foder, hvis der er blevet spist op. Det giver en høj hygiejne, siger Klaus Noe.

Læs meget mere om den nye anlæg i det nyeste nummer af Hyologisk, der udkommer fredag den 6. december.

Har du abonnement på bladet, kan artiklen desuden læses på www.hyologisk.dk - klik her.

Ikke-abonnenter kan også læse artiklen på hjemmesiden ved at købe adgang til artiklen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der kan bestilles abonnement på www.hyologisk.dk, eller på 7620 7970.