Ligesom i så mange andre brancher bliver der tænkt på miljøvenligheden indenfor landbruget - og selv de mindste ting kan gøre en forskel. På Allflexs stand til NutriFair 2019 kunne man se og høre om den nye måde at pakke øremærker til kvæg.

- De her OS ID mærker er et højkvalitetsmærke, som har en blød og fleksibel plast. De bliver nu ultralydssvejset sammen i stedet for, at vi bruger en masse plastic på at sætte dem sammen. Det er både mere miljøvenligt, praktisk og tidsbesparende, fortalte Kristian Vedel Rasmussen, der er kommerciel direktør hos Allflex.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den nye måde at pakke øremærkerne på har allerede kørt i et par år i blandt andet Norge, England og Italien.

- Det er først nu her, vi har introduceret det til det danske marked. Vi prøver at få bredt vores budskab ud om, at der findes nogle øremærke, der er pakket med tanke på miljøet, siger Kristian Vedel Rasmussen, der kunne vise produktet frem for anden gang under NutriFair. Første gang var under Agromek sidste år.

- Vi havde store forventninger til, at kunderne ville tage godt imod den nye pakkemetode, for det har de gjort i andre lande. Og det har de heldigvis også gjort i Danmark, fortæller Kristian Vedel Rasmussen.