Abonnementsartikel

Det er gået stærkt i Fjordbank Mors de seneste par uger. Finansiel Stabilitet har solgt alle bankens fillialer uden for øen Mors til lokale pengeinstitutter på rekordtid.

De små fillialer var fyldt med lokale småsparere - og derfor også de nemmeste at sælge fra, erkender bankens afviklingsdirektør, Visti Nielsen ifølge DR Penge.

- Det vil jo altid være sådan, at de største erhvervsengagementer vil være samlet i de store afdelinger, siger han til DR.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nu venter slaget om Limfjordsøen, hvor banken havde en markedsandel på næsten 90 procent.

Heller ikke her forventes det at blive et problem at frasælge privatkunderne, da de oftest har et større indlån end udlån.

Problematiske erhvervskunder

Problemet er bankens erhvervsafdeling, hvor alle de dårlige forretninger ligger. Derfor bliver erhvervsafdelingen næppe frasolgt i et hug som de små fillialer, vurderer direktør Peter Vinther Christensen fra konkurrenten Salling Bank.

- Nogle af dem vil ikke kunne fortsætte, det er ganske klart. Der er jo en årsag til, at det er gået galt på Mors. Jeg tror, at langt hovedparten af kunderne er gode og solide kunder, som kunne være interessante at byde ind på, siger han til DR.