Den Næstved-baserede Max Bank med filialer flere steder på Sjælland opgav lørdag aften at fortsætte driften og gik konkurs. Dermed kan der forventes fornyet uro om den danske finanssektor og dens muligheder for at skaffe funding.

Ifølge Finansiel Stabilitet vil Max Bank enten blive en del af Bankpakke VI eller Bankpakke III.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Max Bank er ikke i stand til at leve op til de krav, som Finanstilsynet har opstillet til yderligere nedskrivninger af bankens aktiviteter, og Finansiel Stabilitet har meddelt, at man vil forsøge at gennemføre overtagelsen af banken efter den nye Bankpakke IV, men ellers efter reglerne i Bankpakke III.

- I begge situationer med virkning fra og med i dag den 8. oktober 2011, således at kundernes og bankens dispositioner fra og med i dag er foretaget i regi af den nye bank, oplyser Finansiel Stabilitet. Det betyder, at banken stadig kan betjene kunderne med deres almindelige forretninger, ligesom kontonumre og kort vil fungere som hidtil.

Bankpakke IV giver Finansiel Stabilitet mulighed for at sælge hele eller dele af banken hurtigt videre med en medgift, der dels skal komme fra staten og dels fra Indskydergarantifonden. Ifølge forlydender i dele af erhvervspressen er der to mulige købere inde i billedet, men det er uklart, om et salg er realistisk.