Regeringens aftale med Dansk Folkeparti om en vækstplan for Danmark er et godt bidrag til at styrke Danmarks eksporterhverv, så vi kan genskabe væksten i Danmark, mener Landbrug og Fødevarer.

- Beslutningen om at udarbejde konkrete strategier for eksport af fødevarer og andre danske styrkepositioner til de nye vækstmarkeder er helt rigtig, siger Carl Aage Dahl, administrerende direktør i Landbrug & Fødevarer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fødevareerhvervet bidrager i dag med over halvdelen af Danmarks vareeksport til Rusland og Kina, og der er ifølge Landbrug & Fødevarer et stort potentiale for at skabe øget vækst i Danmark gennem eksport til disse og andre vækstmarkeder.

- Med beslutningen om at udvide vækstkautionsordningen for at styrke små og mellemstore virksomheders adgang til vækstkapital tager aftalen også et stort skridt mod at sikre finansieringsmuligheder for investeringer i virksomheder, der kan skabe vækst og beskæftigelse. Det er meget vigtigt, så længe bankerne stadig har tømmermænd efter finanskrisen, skriver Landbrug & Fødevarer i en pressemeddelelse.

Godt med fokus på sangsbehandlingstider

Landbrug & Fødevarer er også godt tilfreds med, at regerinegn sætter sagbehandlingen på milljøområdet i fokus.

- Erhvervslivet er nærmest sat skakmat i bureaukrati, uklare regler og lang sagsbehandling. Der er brug for planens løfte om at afsætter særlige ressourcer af til at fjerne bunkerne af husdyrsager i natur og miljøklagenævnet. Dog havde vi gerne set en forpligtelse til at fastsætte garanterede sagsbehandlingstider; det håber vi følger snart, pointerer Carl Aage Dahl.