- Der er gode intentioner i pakken, og vores vurdering er, at den kan være med til at udløse noget af Danmarks vækstpotentialet og skabe ny vækst i landbrugs- og fødevaresektoren, selv om den ikke bringer os på omgangshøjde med vores nabolande med et snuptag, siger adm. direktør i Landbrug & Fødevarer, Søren Gade.

Regeringen præsenterede i dag sin vækstpakke. Blandt de gode tiltag er kortere sagsbehandlingstid og bedre adgang til finansiering.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- For virksomheder og landmænd er det en kæmpe vækst-bremse, når sager trækker ud i flere år, og finansieringen bortfalder eller investorer mister lysten, fordi sagerne trækker i langdrag. Det er rigtig godt og tiltrængt, at regeringen nu sætter ind på den front, fordi det er en helt afgørende forudsætning for at der kan investeres, siger Søren Gade.

Om de bedre finansieringsmuligheder for små- og mellemstore virksomheder, lyder det.

- Landbrugs- og fødevaresektoren har et uudnyttet vækstpotentiale, som blandt andet er blevet bremset af manglende finansieringsmuligheder. Det er oplagt, at udnytte fx Vækstfonden og få andre med om bord, så der blødes op på den stramme kreditsituation, som har været gældende i banker og realkreditinstitutter, siger Søren Gade.

PSO-afgift

Selvom regeringen sænker PSO-afgifterne, så Landbrug & Fødevarer ikke helt tilfreds på det punkt, kun en lille bid af afgiften forsvinder.

- PSO-afgiften er en rigtig job-dræber, og den har de seneste år har været på himmelflugt. De reduktioner der er lagt op til svarer til stigningen siden december 2013, og som pakken ser ud, vil der oven i købet være mange virksomheder som ikke bliver lettet nævneværdigt i deres PSO-betaling, siger Søren Gade.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hvis PSO'en blev afskaffet eller blev finansieret på en mere hensigtsmæssig måde, ville der kunne sikres 6.500 nye job, mener Landbrug & Fødevarer.