Ole Sohn har gjort en stor indsats som erhvervs- og vækstminister, mener erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer.

- Ole Sohn skal have ros for sit arbejde med at etablere Landbrugets Finansieringsbank. Banken er en vigtig brik i bestræbelserne på at hjælpe gældstunge landmænd igennem en fastfrossen finansiel sektor. Det giver samtidig håb om, at også unge landmænd med bæredygtige projekter i fremtiden kan få finansiering til bedriften, og dermed være med til igen at skabe vækst i Danmark, siger administrerende direktør i Landbrug & Fødevarer, Søren Gade.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Landbrug & Fødevarer har haft et godt samarbejde med Ole Sohn på en række områder, og beklager derfor, at han nu vælger at stoppe som erhvervs- og vækstminister.

- For landmændene og fødevarevirksomhederne er det afgørende, at der i regeringen er forståelse for, hvad vores erhverv betyder for den danske kultur og Danmarks økonomi. Og især for, hvilken aktiv rolle landbrugs- og fødevaresektoren kan spille i fremtiden for at opretholde vores velfærdssamfund. Den forståelse er det min opfattelse, at Ole Sohn har haft til fulde, fortsætter Søren Gade.

Landbrug & Fødevarer håber på, at også den næste vækst-og erhvervsminister er indstillet på et tæt samarbejde med det samlede fødevareerhverv.