Flere midler til grøn omstilling med mere skov og økologi lyder regeringens forlag til finansloven for 2014.

Der er masser af gode intentioner i regeringens finanslovforslag, men de åbenlyse vækstinitiativer glimrer ved deres fravær, mener Landbrug & Fødevarer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Når partierne i den kommende tid mødes i Finansministeriet for at forhandle næste års statsbudget på plads, vil vi råde dem til at lytte en ekstra gang til erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen, som i sidste uge meldte klart ud, at han ville gøre landbrugs- og fødevareerhvervet til en af sine højeste vækstprioriteter, siger administrerende direktør i Landbrug & Fødevarer, Søren Gade.

Kan skabe arbejdspladser

For hvis målet er vækst og arbejdspladser, har regeringen ifølge Søren Gade allerede den rigtige opskrift lige ved hånden.

- Natur- og Landbrugskommissionens anbefalinger om en langt mere målrettet miljøregulering, hvor det bliver muligt at øge råvaregrundlaget, er alfa omega for, at de store eksportvirksomheder får noget at rive i og samtidig en miljømæssig fordel. Samtidig skal der også sættes skub i den offentlige sagsbehandling af miljøgodkendelser, siger Søren Gade og fortsætter:

- Regeringens vækstteam for fødevarer har skønnet, at ændrede rammevilkår og en styrkelse af forskningsindsatsen vil kunne øge eksporten fra den danske fødevareklynge med op til 50 milliarder kroner, så den når op på cirka 200 milliarder kroner om året. Danmark skriger på vækstskabende initiativer, så hvorfor ikke indfri de allermest oplagte, som samtidig kan sikre mellem 10-25.000 arbejdspladser, siger han.

Flytter bare rundt på pengene