Abonnementsartikel

Falcon Evo er navnet på en ny serie af armklippere fra engelske Bomford. Serien består af tre modeller, der horisontalt rækker fra 5,5 til 6,5 meter

Ud over en række tekniske forbedringer er der på de nye Falcon Evo-modeller fra Bomford gjort meget ud af at give maskinerne et flot og moderne design. Det ses blandt andet på en ny afskærmning over filtre og ventilblokken, samt på afskærmninger af rør og slanger på selve armen.

- Ud over at give maskinen et flot design, gør den nye afskærmning det også lettere og hurtigere at servicere maskinen. Eksempelvis åbner afskærmningen på traktordelen op i en vinkel på 90 grader. Det gør det let at komme til de hydrauliske ventiler og til at skifte oliefiltre, forklarer Chris Tucker, Bomford.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Afskærmninger beskytter også værktøjet i den indbyggede værktøjskasse mod både tilsvining og mod tyveri.

For at øge trafiksikkerheden er de nye modeller udstyret med LED-baglys, der både har en lang levetid, og som også giver et klart lys.

Elektronisk kontrol

Falcon Evo betjenes enten med kabler eller elektronisk fra den nye EPP3 joystick.

- Det nye joystick er mindre end tidligere modeller, og er derfor lettere at placere i førerkabinen. Med joysticket har føreren proportional kontrol med maskinens funktioner og kan derved tilpasse den præcist til opgaven.

- Rækkevidden samt effektiviteten på disse maskiner betyder, at de henvender sig til maskinstationer og til andre professionelle brugere. Evo kan enten monteres i traktorens trepunktsophæng eller fastmonteres på bagakslen, siger Chris Tucker.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Som en nyhed kan de nye klippere leveres med et kraftigt hydrauliksystem, der yder 135 liter pr. minut, og som kan overføre 85 hestekræfter til klipperen.

Klipper fra 1,2 og til to meter

Falcon Evo er designet til at arbejde med Bomford Pro-Cut-klippehoveder. De leveres i bredder på 1,20, 1,50 eller 2,00 meter.

- Klipperne drives af topmonterede motorer. Selve huset er udført i Domex-stål, som vejer det halve af normalt stål og har den dobbelte styrke.

- Falcon Evo kan naturligvis også monteres med udstyr til beskæring af levende hegn og til klipning af hække, tilføjer Chris Tucker.

Bomford importeres til Danmark af Helms TMT.