Lyt til artiklen:

Tyveri af lys, værktøj og GPS-antenner

00:00
Hastighed: ???x
01:16

Abonnementsartikel

Natten til tirsdag den 5. januar, var der besøg af tyve i maskinhuset hos Tiset Maskinstation.

Da indehaver af Tiset Maskinstation, Henrik Weber, tirsdag morgen den 5. januar kom til sit maskinhus, kunne han straks se, at der i løbet af natten havde været tyve på besøg hos den sønderjyske maskinstation.

- Maskinhusets porten stod halv åben, så jeg var klar over, at der var noget galt, fortæller han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det viser sig, at tyve er løbet med to GPS-antenner fra to New Holland-traktorer, men Henrik Weber bemærker, at der hverken er stjålet skærme eller controller fra kabinen.

- Det ser lidt mystisk ud, synes jeg. Desuden er tyvene løbet med milwaukee el-værktøj samt LED-lygter fra fire traktorer, så jeg er lige ved at tro, at det ikke er de topprofessionelle GPS-tyve som har rejst rundt i Danmark i løbet af 2020. Det her ligner mere nogle amatør, som stjæler lidt tilfældige ting af værdi, fortæller han.

rich-media-2
Det var blandt andet New Holland T7-traktoren her, som mistede sin GPS-antenne, da der var indbrud på Tiset Maskinstation natten til tirsdag en 5. januar. Foto: Tiset Maskinstation.

Hvad skal man gøre?

Henrik Weber er naturligvis irriteret over tyveriet fra maskinstationen, men han er endnu mere frusterede over hvad man skal gøre for at komme problemet til livs.

- Vil de tyve ind, så vil de ind. Så virker hverken overvågning eller lås. Hos os har de haft en bolt saks med og på den måde skaffet sig adgang til det låste maskinhus, fortæller han.