Abonnementsartikel

Frederikshavn Kommune har købt en større og en mindre Spearhead armklipper til to forskellige traktorer, og erfaringerne med dem er rigtig gode - både med hensyn til kapacitet og kvalitet.

Der er gået cirka to år, siden Spearheads Twiga Compact serie sendte 3000 serien på pension til fordel for serierne 320 og 420. De nye serier er blevet vel modtaget herhjemme, og senest har Frederikshavn Kommune taget 320'eren til sig.

- Vi er meget imponerede over kvaliteten af det klippearbejde, som vores Spearhead Twiga 320 laver. Ingen kan klippe så lige med hånden, siger Gert Christensen fra Center for Park og Vej i Frederikshavn Kommune, og rækker armen ud mod den hæk, den kompakte 320'er havde taget undr behandling.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han ser yderligere fordele med den maskinbårne klipper:

- Set med vores øjne skåner det vores medarbejdere for at udføre meget belastende arbejde med håndholdte hækklippere, fastslår han.

Brugen af armklipper rummer dermed en række helt håndgribelige fordele i en kommune, som rækker fra Skagen i nord til godt og vel Voerså i syd og 10-20 kilometer ind i landet fra Kattegat i øst.

Valget af den større armklipper blev en Spearhead Twiga 6000T, som er bagmonteret og har en arm med en rækkevidde på 6,75 meter i vandret retning inklusiv et græsklippehoved med en bredde på 1,5 meter.

Den blev købt sammen en Case IH Puma 160 CVX, som har trinløs transmission, hvilket er en fordel ved kørsel med armklipper. Armklipperen er monteret med et meget kraftigt beslag, som både er fæstet i liften og til bagakslen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Læs hele artiklen på vores søstersite Grøn Teknik, her.