Nu kom den - i landbruget - længe ventede gebyr-aftale for klager, der betyder, at det fremover kommer til at koste organisationerne 3.000 kroner at klage til Miljø- og Naturklagenævnet. Det skriver Altinget.dk.

- Hermed får Natur- og Miljøklagenævnet i højere grad mulighed for at rette fokus på de væsentligste sager, hedder det i aftale-teksten.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Gebyret for privatpersoner fastholdes på 500 kroner.

Hidtil har det kostet 500 kroner at klage til Naturklagenævnet, mens det ikke har kostet noget at klage til Miljøklagenævnet.

Da Folketinget i foråret vedtog at sammenlægge de to nævn, blev det imidlertid også besluttet at indføre et gebyr for at klage til Miljøklagenævnet. I debatten blev der talt om et gebyr på 500-750 kroner - altså markant mindre end de 3.000 kroner, som nu er besluttet.

Ingen klager pr. refleks

- Der er ikke nogen tvivl om, at jeg synes, det er en god idé at indføre et klagegebyr alene af den grund, at man så undgår nogle af de helt åbenbart grundløse klager, der kommer, og som jeg også synes, vi må være interesseret ikke bare kommer pr. refleks. Men det er ikke for at fratage nogen muligheden for at klage, det vil jeg gerne understrege, sagde han ifølge Altinget.dk.

Det er især Det Økologiske Råd, Danmarks Naturfredningsforening og Dansk Ornitologisk Forening, der klager til nævnene - mange af klagerne er over kommunernes afgørelser i husdyrgodkendelses-sager. Alene Det Økologiske Råd har fra januar 2007 til februar 2010 klaget 309 gange - med det nye gebyr ville det have kostet 927.000 kroner i gebyrer.