Lyt til artiklen:

Alternativet kræver udearealer til alle danske grise

00:00
Hastighed: ???x
01:21

Fem folketingsmedlemmer fra Alternativet har fremsat "Forslag til folketingsbeslutning om grises adgang til udearealer".

Forslaget blev fremsat i kølvandet på den brede politiske aftale om dyrelfærd, som blev vedtaget den 9. februar, "... hvilket er et lille skridt i den rigtige retning. De fleste danske grise har dog stadig ikke mulighed for at komme ud og mærke frisk luft og se sollys", skriver forslagsstillerne, som er Helene Liliendahl Brydensholt, Sascha Faxe, Torsten Gejl, Christina Olumeko og Franciska Rosenkilde - alle fra Alternativet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det hedder videre: "Tiden må nu være inde til, at vi tager dyrevelfærdsloven alvorligt og indfører krav om adgang til udearealer for alle danske grise, så de kan få dækket deres naturlige adfærdsmæssige, fysiologiske og sundhedsmæssige behov. Planen for gennemførelse af et krav om adgang til udearealer skal indeholde en opgørelse af omkostningerne ved forslaget. Regeringen skal indkalde de partier, der stemmer for forslaget, til forhandlinger om finansiering af planen."

Planen er, at beslutningsforslaget førstebehandles i Folketinget den 23. maj.