Lyt til artiklen:

Forvirring om landbrugets klimamål i grøn trepart

00:00
Hastighed: ???x
01:38

Dansk industris medlem af den grønne trepart, Morten Høyer, efterlyser et konkret tal for det CO2-reduktionskrav, landbruget skal leve op til.

- Ellers forhandler vi i blinde, siger han til Jyllands-Posten.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han beklager sig i avisen over, at ingen af parterne i forhandlingerne kender det reduktionsmål, som landbruget skal leve op til i 2030, og han finder det uhensigtsmæssigt, hvis treparten selv skal definere målet.

L&F: Klimafremskrivning ændrer ikke på ambitioner

Se også:

L&F: Klimafremskrivning ændrer ikke på ambitioner

- Sådan noget skal ikke overlades til en politisk forhandling i treparten. Det bør være en faglig indstilling fra regeringen på baggrund af anbefalinger fra myndigheder og eksperter, siger han til avisen.

Usikkerheden om reduktionsmålet er opstået som følge af de seneste klimafremskrivninger, som har reduceret landbrugets reduktionsbehov til 1,5 millioner tons CO2.

Men betyder det, at kravene til landbrugets reduktion også er nedjusteret i den grønne trepart, eller fastholder regeringen den oprindelige målsætning.

Morten Høyers kritik deles af Ole Wehlast fra NNF, som over for Jyllands-Posten efterlyser en præcisering af reduktionsmålet som følge af de seneste klimafremskrivninger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men klimaminister Lars Aagaard (M) har ifølge Jyllands-Posten ikke haft mulighed for at kommentere kritikken, men han har tidligere afvist at svare på, om de seneste fremskrivninger betyder, at målet for landbrugets CO2-reduktion skal ændres.

Konsekvens af skovenes øgede optag af C02 bliver drøftet i grøn trepart

Se også:

Konsekvens af skovenes øgede optag af C02 bliver drøftet i grøn trepart