Dit abonnement er suspenderet pga. manglende betaling. Betal venligst din faktura, som du finder her.

Ingen spot teaser
Opret gratis profil

Mere styrke i stakken med ny Komatsu WA320-8

28. apr. 2021 | Indrykket af Scantruck A/S

Nr. Vium Maskinstation har sagt farvel til entreprenørbranchen og arbejder nu udelukkende for landbrugskunder.

Del artiklen:

Nr. Vium Maskinstation har sagt farvel til entreprenørbranchen og arbejder nu udelukkende for landbrugskunder. Deres nye Komatsu WA320-8 gummihjulslæsser er et vigtigt redskab i arbejdet.

I 15 år var entreprenørbranchen et vigtigt aktiv for Nr. Vium Maskinstation, beliggende nær Videbæk mellem Herning og Skjern. Men sidste år valgte ejer Poul Erik Clausen at prioritere anderledes, og i dag arbejder maskinstationen udelukkende for landbrugskunder.

Den består af 10 medarbejdere plus Poul Erik Clausen selv. Kunderne er i grovfoderbranchen, og derudover er der håndtering af græs og majs til bio-industrien samt pasningsaftaler for flere nærliggende gårde i en afstand af 25-30 km. Nu har de investeret i en fabriksny Komatsu WA320-8 gummihjulslæsser.


"Kører bare rigtig godt"

Deres nye -8 model afløste samme Komatsu i en -7 udgave, der havde fire år og cirka 6.000 timer på tælleren. Selv om maskinerne ligger tæt op af hinanden, kan Poul Erik Clausen og den faste maskinfører i gummihjulslæsseren konstatere en forbedring.

- Den går rigtig godt, den nye maskine. Den trækker godt og skubber godt, når den arbejder i stakken. Den bliver ved med at trække længere, end vi har været vant til, og den virker til at have mere styrke end den gamle, siger Poul Erik Clausen.

Maskinstationen er etableret i 2003 og siden har Poul Erik Clausen opbygget en stor erfaring med at arbejde med Komatsu. En erfaring der foruden gummihjulslæsserne spreder sig ud over både gravemaskiner og minigravere. 

- Jeg har handlet Komatsu i mange år og har ikke noget at klage over. De kører bare rigtig godt. Jeg kan konstatere, at maskinerne fungerer og holder til opgaverne på en maskinstation. Og så kan de også sælges til en ok pris, når vi er færdige med dem, siger han.


Optimalt moment og mindre miljøpåvirkning

Den nye Komatsu WA320-8 er udstyret med Komatsus egenproducerede EU Stage V motor, hvis efterbehandlingssystem kombinerer Komatsus dieselpartikelfilter (KDPF) og selektiv reduktionskatalysator (SCR). SCR-delen indsprøjter rettidigt den rette mængde AdBlue, der nedbryder NOx-partiklerne til vand og nitrogen. Emissionerne reduceres på den måde med 80 procent sammenlignet med EU Stage IIIB-motorer.

Samtidig sikrer det elektronisk styrede variable pumpe- og 2-motorsystem en særdeles effektiv og kraftfuld drift. Ved lav hastighed er begge motorer aktiveret for at skabe et optimalt moment. Det er let at fylde skovlen, da momentet på hjulene er maksimalt lige fra kørestart.

Samlet giver maskinen ultralave emissionsværdier, hvilket sikrer mindre miljøpåvirkning, samt bedre ydelse og lavere driftsomkostninger.


Tydelig forbedring

Den nye Komatsu WA320-8 anvendes til flere formål på maskinstationen. Dog er den særlig aktiv, når der skal håndteres græs og majs til biogas.

- Intensiteten af arbejdet med maskinen varierer efter sæsonen. Det bliver til mange timer med en syv m3 højtipskovl, når vi kører i stakken. Eksempelvis i græssæsonen kører maskinen 12-15 timer om dagen. I løbet af et år bliver det til cirka 1.500 timer, siger Poul Erik Clausen.

Maskinopgraderingen var foranlediget af, at de fik mulighed for at få maskinen på prøve.

- Vores kriterier var hovedsageligt, at maskinen skulle kunne skubbe og løfte hurtigt og effektivt. Den skulle ikke være voldsom tung. Havde vi valgt nummeret større, synes vi, den var blevet for stor til at arbejde i stakken. Derfor valgt vi en i samme størrelse, som den vi havde, men føreren mente, han kunne mærke en tydelig forskel. Han har ikke skældt mig ud endnu for at have købt maskinen. Det plejer at betyde, at han er glad og tilfreds med den, siger Poul Erik Clausen.


Billedtekster:

1. Nr. Vium Maskinstation i Vestjylland fik i begyndelsen af året leveret deres nye Komatsu WA320-8 gummihjulslæsser fra Scantruck.

2. Den nye maskine har ingen problemer med at læsse i Fliegl afskubbervognen, der har en læssehøjde på op til fem meter.

3. Den nye Komatsu WA320-8 bliver udelukkende brugt til opgaver for landbrugskunder.

4. Maskinens motorteknologi sikrer ultralave emissionsværdier, hvilket betyder mindre miljøpåvirkning, samt bedre ydelse og lavere driftsomkostninger.OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS

Udvalgte PARTNERS produkter

Udvalgte PARTNERS ydelser