De grønne organisationer skal tænke sig om, inden de klager. Sådan lyder det fra miljøminister Karen Ellemann (V), som til organisationers store vrede nu vil hæve gebyret for at klage til Miljøklagenævnet til 3.000 kroner. Det skriver Altinget.dk.

- Gebyret skal få de grønne organisationer til at tænke sig om en ekstra gang, inden de klager, siger Karen Ellemann til Altinget.dk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hun understreger, at gebyret er en del af flere initiativer i finanslovs-aftalen, som skal nedbringe sagsbehandlingstiden i Miljøklagenævnet, hvor nogle borgere venter i op til otte år på at få afgjort deres sag. Det mener Ellemann er helt uacceptabelt.

Organisationer får ret

De grønne organisationer er rasende over gebyret. De påpeger, at de inden for husdyrlov-området får ret i stort set alle de klager, som indtil nu er blevet afgjort.

Således oplyser Økologisk Råd, at de har fået afgjort 45 sager og har fået medhold i alle. Ornitologisk Forening har fået afgjort 22 sager og fået medhold i dem alle, mens Naturfredningsforeningen i 2009 fik afgjort 20 sager, hvoraf 19 blev vundet og 1 delvis vundet.

Karen Ellemann afviser at forholde sig til, om foreningerne i disse sager skulle have tænkt sig om og afholdt sig fra at klage. 

- Jeg er ikke sagsbehandler, men i de sager tyder noget på, at de skulle klage, siden de fik medhold, siger hun til Altinget.dk og fortsætter: 

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg påstår ikke, at der er ubegrundede sager. Jeg skal ikke gøre mig til dommer over, hvad der er begrundede eller ubegrundede sager, men jeg mener, at der findes begrundede sager, som skal påklages, og så kan man diskutere, om der er mindre alvorlige sager, hvor man skal tænke sig om en ekstra gang, inden man klager.